Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljivo razmišljanje

Guardiola otvoreno o problemima u Bayernu uoči velikog derbija u Dortmundu

Pep Guardiola prokomentirao je situaciju u Bayernu uoči ogleda s Borussijom Dortmund...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Momčad je malo bolja nego prije, ali i dalje to nije moja momčad", rekao je trener Bayernovih nogometaša Pep Guardiola uoči bundesligaškog derbija protiv Borussije Dortmund.

Bivši Barcelonin trener ljetos je naslijedio Juppa Heynckesa na klupi bavarskog kluba, a dobio je nezahvalan zadatak jer nije jednostavno ponoviti "treble" koji je uspio njegovom prethodniku.

"Treba mi još vremena. Imali smo jako dobre rezultate, ali moj je stil igre posve drugačiji. U Njemačkoj postoji kultura kontranapada koja nije dio moje igre. To je proces. Ne mogu reći da smo veliki jer smo na vrhu ljestvice i jer smo prošli dalje u Ligi prvaka. I dalje nismo veliki."

U Bundesligi Bayern na vrhu ljestvice nakon 12 kola ima 4 boda prednosti ispred Borussije Dortmund i Bayera, a eventualnom pobjedom na Signal-Iduna Parku mogu žuto-crnima odmaknuti na sedam bodova razlike.

"Igramo i treniramo za ovakve utakmice i sretni smo zbog ovakve prilike. To je velika, velika prilika. Oni su najbolja momčad na svijetu u tranziciji. Ako im dopustimo da trče na nas onda nećemo imati šanse. Moramo igrati najbolje što možemo."

Usprkos izostancima važnih igrača poput Francka Riberyja, Guardiola odbija tražiti alibi.

"Ne smije biti izgovora. Mrzim izgovore. To je problem, ali prvenstveno sam tužan zbog igrača." (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider