Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Chelsea ključni trenutak

Guardiola otkrio glavni razlog zbog kojeg je napustio klupu Barcelone!

Aktualni trener Bayernovih nogometaša Pep Guardiola otkrio je razlog zašto je napustio Barceloninu klupu na kraju sezone 2011/12...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od ključnih trenutaka kada je Guardiola shvatio da će napustiti kormilo katalonskog kluba bio je poraz od Chelseaja u polufinalu Lige prvaka 2012.

''Bilo je puno tužnih trenutaka i to (poraz od Chelseaja) je bio jedan od njih. Bili smo puno bolji od naših protivnika, ali primili smo nepotreban gol i prije nego li smo se snašli ispali smo. Bio je to za mene težak poraz. Mislio sam da neću moći vratiti se. Ako ne možete više motivirati igrače kao trener onda znate da je vrijeme da odete'', rekao je Guardiola za Autopista magazin, te dodao:

''Bili smo nevjerojatno uspješni, 14 trofeja u 4 godine. Ali to vas može i spustiti. Imao sam poteškoća motivirati sebe, kao i momčad, jer smo osvojili sve. I momčadi je to bilo jako teško.''

Španjolski je strateg s Barcelonom osvojio 14 trofeja u svom četverogodišnjem mandatu na klupi, između ostaloga i tri naslova u Primeri i dva u Ligi prvaka. Po odlasku iz Barcelone uslijedila je jednogodišnja stanka prije preuzimanja Bayerna.

''Odmor u New Yorku je bio jako važan za mene, moju obitelj i moju staru momčad.''

Bayern je pod Guardiolom na dobrom putu ponavljanja trostruke krune iz prošle sezone (pod Heynckesom), budući je uz dominaciju u Bundesligi izborio plasman u polufinale DFB-Pokala i četvrtfinale Lige prvaka. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider