Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Odlučio sam tako'

Guardiola Mandžu nije prijavio za finale: 'Želim ti sve najbolje u novom klubu!'

Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić vjerojatno je već odigrao posljednju utakmicu u dresu Bayerna. U finalu Njemačkog kupa ove subote neće igrati i to odlukom trenera Pepa Guardiole...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još su ranije tijekom dana njemački mediji izvještavali da Mario Mandžukić nije otputovao sa suigračima u Berlin gdje Bavarci u subotu igraju protiv Borussije Dortmund. Nagađalo se da je u pitanju ozljeda i da bi se 27-godišnji napadač naknadno mogao priključiti suigračima, no od toga neće biti ništa.

Istina je da je Mandžukić zadobio lakšu ozljedu prošli vikend u dvoboju protiv Stuttgarta, ali u finalu DFB-Pokala neće igrati isključivo zato što je tako odlučio Guardiola.

''To što Mandžukić nije u momčadi je moja odluka. U ponedjeljak i utorak nije mogao trenirati. On je snažan i mogao bi igrati u subotu. Međutim, odlučio sam da neće biti u kadru'', rekao je Guardiola na konferenciji za novinare.

Na pitanje je li došlo do nesuglasica između njih dvojice, katalonski je stručnjak odgovorio:

''Imam 20 igrača, a samo 18 ih mogu prijaviti za utakmicu. To je sve.''

Takav bi argument možda i bio prihvatljiv kada Mandžukić ne bi bio prvi strijelac momčadi i drugi strijelac Bundeslige. Teško je vjerovati da bi se trener bez razloga odrekao takvog igrača u utakmici u kojoj se odlučuje o trofeju.

Bild otkriva kako je Guardiola poručio hrvatskom napadaču: „Želim ti sve najbolje u novom klubu!“

Na početku proljetnog dijela sezone je Guardiola privremeno udaljio Mandžukića iz momčadi zbog, kako je objasnio, nedovoljnog zalaganja na treninzima. Sada se nameće pitanje je li odnos između njih dvojice nepovratno narušen. Podsjetimo, dnevnik Bild je nešto ranije izvijestio da postoji mogućnost razmjene igrača, pri čemu bi Mandžukić bio poslan u Chelsea iz kojeg bi u München stigao brazilski branič David Luiz.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider