Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogometni menadžer za GOL.hr

Tko su glavne siječanjske mete i zašto je zimski mercato posebniji od ljetnog

Traume zbog loših jesenskih rezultata klubove u siječnju tjeraju na hitna rješenja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Miroslav Bičanić, nekadašnji reprezentativac koji danas plovi menadžerskim vodama, naglašava kako je zimski mercato posebniji od ljetnog. Zašto?

„Zato što se u ljetnom prijelaznom roku rade planovi, pa i za nekoliko godina unaprijed. Zimi pak klubovi uzimaju samo one igrače koji su im zaista prijeko potrebi.“

A kao najtraženiji aspirin ove zime kotira čarobni golgeter madridskog Atletica, Radamel Falcao. Kolumbijski stroj za golove ove sezone trpa svakih 76 minuta. Nema kluba koji ga ne želi, ali Real i Chelsea djeluju kao najvatreniji obožavatelji. Koji pri tome mogu iskeširati traženih 50 milijuna eura.

„Osobno bih volio da Falcao napravi jako veliki transfer, jer mislim da je uz Messija u ovom trenutku najbolji igrač na svijetu.“

Drugi 'pick' aktualnog nogometnog tržišta svakako je David Villa, do lanjskog loma noge nezamjenjiv dio Barcinog napadačkog trojca. Kada je najbolji strijelac u povijesti Furije u pitanju, zanimanja ne nedostaje. Tržišna vrijednost: 28 milijuna eura. Što se tiče Hrvata, najtraženiji je Ivan Perišić koji proživljava teške dane u dortmundskoj Borussiji...

Perišića traži Wolfsburg, a promjena sredine ne bi loše došla niti Kranjčaru i Eduardu. Lovren je standardan u Lyonu, no i on je u izlogu zbog financijskih poteškoća kluba sa Gerlanda.

"Prijelazni rok je zanimljiv, definitivno svi žele kupiti hrvatskog igrača. Znaju da smo talentirani, da smo dobri nogometaši i da imamo pobjednički mentalitet“, zaključio je Miroslav Bičanić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider