Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapetan u punom smislu riječi

Gerrard 'Neponovljivi': Pogledajte što je napravio uoči Merseysidea

Steven Gerrard, kapetan Liverpoola i engleske nogometne reprezentacije, uoči gradskog derbija s Evertonom u utorak donirao je 96.000 funti za Hillsborough Family Support Group, organizaciju koju su osnovale obitelji žrtava tragedije iz 1989. godine…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najvećoj nogometno-navijačkoj tragediji u Engleskoj, koja se dogodila 15. travnja 1989. godine na stadionu Hillsborough, smrtno je stradalo 96 navijača Liverpoola. Najmlađi od njih, 10-godišnji Jon-Paul Gilhooley, bio je Gerrardov rođak.

Obitelji žrtava tragedije osnovale su već u svibnju 1989. godine organizaciju Hillsborough Family Support Group sa svrhom pružanja međusobne pomoći i podrške jedni drugima, ali i potrage za istinom i pravdom u rasvjetljavanju slučaja i okolnosti koje so dovele do velike tragedije.

''Ja sam u poziciji pomoći na ovaj način. S obzirom na moju povezanost koju imam s Hillsboroughom, vezano i za moju obitelj, to je nešto što sam želio učiniti već neko vrijeme. Mislim da je ovo pravi trenutak i u razgovoru s ljudima iz kluba sam odlučio sada povući taj potez'', rekao je Gerrard, koji je svojom donacijom želio dodatno podići svijest o borbama koje obitelji žrtava i dalje vode.

Gerrard je odao počast Evertonu i navijačima gradskog rivala u zbog podrške koju su iskazali u toj borbi svojim susjedima.

''Everton je pružao podršku od prvog dana, još otkad se dogodila ta tragedija. Ja mogu kao i svaki drugi navijač Liverpoola samo zahvaliti Evertonu i njihovim navijačima zbog te podrške.'' (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider