Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobjeda Prosinečkog

Galata se sprema za Real: Drogba 'poludio' u nastavku!

Nogometaši Galatasarayja nastavljaju suvereno držati prednost na ljestvici turske Süper Lig, pa tako nakon subote imaju sedam bodova više od Fenerbahčea, ali i utakmicu više.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, imao je Galatasaray velikih problema da slavi na svom terenu protiv posljednjeplasiranog Mersina (3:1), koji još nikoga u sezoni nije pobijedio na strani. Mersin je poveo u 3. minuti pogotkom Esera, pa je Galatasaray u 30. minuti ostao s igračem manje (prekršaj Nounkeua kao zadnji igrač), a potom je u prvom dijelu crveni zaradio i trener domaćina Fatih Terim koji je uletio na travnjak ljutit zbog suđenja.

Međutim, u nastavku su stvari došle na svoje, pa je prvo Felipe Melo izjednačio u 61. minuti realiziravši penal, a onda je "poludio" Drogba koji je u 70. i 84. postavio konačnih 3:1. Bio je to drugi i treći pogodak Drogbe u tamošnjem prvenstvu.

Treba reći da je sjajni strijelac domaćina Buruk u prvom dijelu dva puta pogađao okvir gostujućih vratiju.

Kayserispor Roberta Prosinečkog je upisao uvjerljivu pobjedu, svladavši sa 4:1 Elazigspor. Ništa nije uspio spasiti niti hrvatski vratar Vanja Iveša, koji je tako četiri puta tijekom meča kapitulirao na vratima Elazigspora. Recimo i da je Kayserispor ovom pobjedom izašao iz kratkotrajne krize, te je dobio utakmicu nakon dva izgubljena prvenstvena ogleda.


Turska Süper Lig, 28. kolo:

Galatasaray - Mersin 3:1 (Felipe Melo 61-11m, Drogba 70, 84 / Eser 3)

Kayserispor - Elazigspor 4:1 (Bobo 7, Fabio Bilica 29-ag, Mouche 47, 68 / Kaloglu 33-11m)

Redoslijed: 1. Galatasaray 56, 2. Fenerbahče 49 (-1), 3. Bešiktaš 46 (-1), 4. Kasimpaşa 43, 5. Bursaspor 40 (-1)..., 7. Kayserispor 39...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider