Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odličan i Rooney

Furiozan start Uniteda: Sjajni Van Persie i Welbeck zabili po dva!

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na Liberty Stadiumu domaći Swansea City 4:1 u srazu prvog kola nove premierligaške sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po dva su pogotka za prvake zabili Robin van Persie i Danny Welbeck. Van Persie je zabio devet golova u osam posljednjih premierligaških nastupa. U obranu naslova novi je trener David Moyes krenuo više negoli uspješno - velška je momčad, lani ugodno iznenađenje a ove sezone dodatno ojačana, solidno otvorila utakmicu i pritiskala favorita, no onda je zabljesnuo Robin van Persie.

Ponajbolji strijelac današnjice majstorski je iskoristio dvije pogreške gostujućih obrambenih igrača i u 34. minuti, nakon što mu je dugu loptu odigrao Ryan Giggs - škaricama i desnom nogom zakucao je loptu u mrežu.

Samo dvije minute kasnije novu je smušenost u domaćoj obrani kaznio Danny Welbeck zabivši iz neposredne blizine na dodavanje Antonija Valencije.

Wayne Rooney, čije se ime i dalje spominje u kontekstu transfera u Chelsea, ušao je u igru u 61. minuti i vrlo dobrom igrom pridonio dvama idućim pogocima svoje momčadi. Najprije je u 72. minuti odigrao loptu za Van Persieja koji je samostalno, nakon kraćeg trka u prostor i jednog odgađanja šuta, majstorski pogodio pod gredu svog sunarodnjaka Vorma, da bi u sudačkoj nadoknadi Rooney sjajno proigrao Welbecka koji je atraktivnim prebacivanjem Nizozemca matirao i četvrti put.

Na 3:1 za domaće je smanjilo ovoljetno bjelokošćansko pojačanje iz Vitessea, Wilfried Bony, zabivši vrlo lijepo premierligaški prvijenac pri premierligaškom debiju.

Riječ je o lanjskom kralju strijelaca Eredivisije s 31 golom iz 30 nastupa.

Premierliga, 1. kolo:

Arsenal - Aston Villa 1:3 (Giroud 6 / Benteke 22, 62-11m, Luna 85)

Norwich - Everton 2:2 (Whittaker 51, Van Wolfswinkel 71 / Barkley 61, Coleman 65)

Sunderland - Fulham 0:1 (Kasami 52)

WBA - Southampton 0:1 (Lambert 90-11m)

West Ham - Cardiff 2:0 (Cole 13, Nolan 76)

Liverpool - Stoke 1:0 (Sturridge 37)

Swansea - Manchester United 1:4 (Bony 82 / Van Persie 34, 72, Welbeck 36, 90+2)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider