Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilježio je uspjehe

Šok u talijanskom prvoligašu: Nakon najboljeg igrača ostali i bez trenera

U potragu za novim trenerom krenut će i Udinese nakon što je Francesco Guidolin napustio klupu. Guidolin ipak ostaje u klubu i to na funkciji direktora nogometa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Guidolin (58) je prekinuo trenersku karijeru i posvetit će se uredskom poslu u Udinama. Bit će na funkciji direktora nogometa i tako će ostati uz momčad. Novi je to udarac za Udinese, nakon što je najbolji igrač i strijelac Antonio Di Natale prije nekoliko dana odigrao zadnju utakmicu u karijeri.

Guidolin je tijekom sezone u više navrata govorio kako mirovina nije isključena i da će nakon završetka odlučiti hoće li ostati na klupi ili će se povući. Na kraju je ipak presudilo zasićenje trenerskim poslom i želja za drugim izazovima.

Trenersku karijeru započeo je davne 1986. godine kada je počeo s radom u mlađim kategorijama Giorgionea, a kasnije vodio niz klubova. Trenirao je Treviso, Fano, Empoli, Ravennu, Atalantu, Vicenzu, Udinese, Bolognu, Palermo, Genou, Monaco i Parmu. Najduže se zadržao u Vicenzi gdje je boravio od 1994. do 1998. godine te u Udineseu u posljednjem mandatu kada je stigao 2010. godine i vodio momčad sve do danas. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider