Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vrijeme je za finale

Ludilo u Lisabonu: Stiže 120 tisuća navijača iz Madrida

Točno 19 dana prije otvaranja svjetskog nogometnog prvenstva u Sao Paulu i ogleda Brazila i Hrvatske, u Lisabonu će biti vrhunac klupske sezone - finalni ogled Lige prvaka između dva madridska kluba Reala i Atletica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Subotnji okršaj na Luzu bit će peto finale u povijesti Kupa prvaka i Lige prvaka u kojem će igrati klubovi iz iste zemlje, ali i prvi put da klubovi dolaze iz istog grada. Hrvatske boje u Lisabonu branit će veznjak Luka Modrić koji će u dresu 'Kraljevskog kluba' loviti tron Europe.

Real u Lisabonu lovi desetu krunu, 'La Decimu', prvu nakon 12 godina posta, dok Atletico lovi prvijenac u elitnom društvu nakon što je u svom dosadašnjem jedinom finalu 1974. godine izgubio od Bayerna.

Real, predvođen Cristianom Ronaldom i Garethom Baleom, dvojicom najskupljih igrača u povijesti, koji su plaćeni skoro 200 milijuna eura da bi vratili trofej u Madrid, nakon izgubljene Primere sve je karte bacio na ovaj susret. Atletico pak, nakon osvajanja naslova prvaka Španjolske, prvog poslije 28 godina čekanja, želi novo čudo.

"Kraljevski klub" na klupi ima trenera Carla Ancelottija koji je s Milanom dva puta podizao trofej, ali i uspio izgubiti 'nemoguće', vodstvo 3-0 protiv Liverpoola 2005. Real ima i Ronalda koji je slavio s Unitedom 2008. i Ikera Casillasa koji je dva puta bio najbolji, posljednji put 2002. protiv Bayer Leverkusena. U ekipi Atletica samo je David Villa osvajao Ligu prvaka, u dresu Barcelone, čak je bio i strijelac u finalu protiv Manchester Uniteda 2011.

"Finale je uvijek otvoreno, jedna utakmica, igramo protiv ekipe koja je prvak Španjolske, koja je pokazala kako je psihološki spremna na sve. Nismo opterećeni 'decimom', ali vjerujem u svoju momčad," poručio je Ancelotti.

Nedostajat će važni igrači

Njegov kolega Simeone zbog ozljeda Diega Coste i Arde Turana ne spava mirno, ali pun je optimizma.

"Čeka nas borba svih 90 minuta, možda i duže. Igrači su spremni, a tko god da izađe borit će se poput lava," jasan je argentinski stručnjak.

Probleme sa sastavom ima i Real, jer Xabi Alonso nema pravo nastupa žutih kartona, upitan je i nastup Karima Benzeme zbog ozljede. Jedno je sigurno Ronaldo se oporavio i igrat će.

Španjolski mediji najavljuju kako se sprema invazija na Lisabon. U glavni portugalski grad dolazi više od 120.000 navijača, što znači da će svaki drugi ostati izvan stadiona.

Atletico će igrati u dresovima s posvetom legendarnom Luisu Aragonesu, strijelcu gola u finalu protiv Bayerna 1974. godine i najboljem strijelcu u povijesti kluba, koji je nedavno preminuo.
Finale između Reala i Atletica igra se sutra od 20.45, a glavni sudac bit će Nizozemac Björn Kuipers.(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider