Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

FIFA na udaru: Švicarska istražuje korumpirane čelnike

Zbog osnovane sumnje u korupcijske radnje na švicarskome državnom teritoriju, iz nadležnih su državnih institucija pokrenuli istragu protiv FIFA-e...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Radi se, naravno, o slučaju podmićivanja dvojice članova FIFA-ina Izvršnog odbora, predstavnika Nigerijskoga odnosno Novozelandskog nogometnog saveza, koji su prihvatili primiti uplate na svoje privatne račune zauzvrat obećavši da će poduprijeti određenu kandidaturu za Svjetsko prvenstvo 2018. ili 2022. godine na glasovanju o dodjeli domaćinstava drugog prosinca ove godine u Zürichu.

Iako Švicarci u svom zakonodavstvu nemaju zakona o tretiranju korupcije smatrajući očito da ista kod njih ne postoji, procesuirat će osumnjičene prema raspoloživim zakonskim okvirima.

„Analizirat ćemo slučaj da bismo odredili imamo li i u kojoj mjeri primjenjiv zakon kojim bismo prekršaj, u slučaju da ga je bilo, tretirali. Konkretno, zanima nas podliježe li isti obradi u okviru zakona o pravednom natjecanju“, izjavio je ravnatelj Saveznog ureda za sport Matthias Remund.

„Jasno je da je Švicarska obvezna boriti se protiv korupcije dolazi li do kriminalnih radnji u nekoj od mnoštva međunarodnih organizacija koje djeluju na našem teritoriju“, rekao je švicarski ministar sporta Uli Maurer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider