Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vratili se na drugo mjesto

Fešta u Napulju: 'Ovo nije pobjeda Napolija, već talijanskog nogometa'

Nakon što je žalbeni sud pri Talijanskom nogometnom savezu (FIGC) usvojio žalbu prvoligaša Napolija na oduzimanje dva boda zbog navode umiješanosti u kladioničarsku aferu Scommessopoli, predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis nazvao je to pobjedom talijanskog nogometa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećamo, FIGC je kaznio Napoli 18. prosinca oduzimanjem dva boda, te sa 70.000 eura zbog umiješanosti u skandal, dok su nogometaši kluba Paolo Cannavaro i Gianluca Grava suspendirani na šest mjeseci zbog propuštanja izvještavanja nadležnih tijela oko pokušaja namještanja. Bivši vratar Napolija Mattea Gianello tada je kažnjen zabranom nastupa dugom tri godine i tri mjeseca.

Sporna je bila utakmica Serie A između Sampdorije i Napolija igrana 16. svibnja 2010. godine koju je sastav iz Genove dobio s 1-0. Gianello je tada pitao par braniča da sudjeluju u pokušaju namještanja, da bi njegova ponuda pala na neplodno tlo.

''Nedvojbeno sam presretan ovakvim ishodom. Ovo nije Napolijeva pobjeda, već pobjeda za cijeli talijanski nogomet. Pravda je pobijedila'', rekao je De Laurentiss za Sky sport Italiju.

''Cijelo sam vrijeme vjerovao u pravdu. Zahvalan sam svih sucima ovog slučaja što su vijećali satima i na kraju donijeli ispravnu odluku. Sportski pravedni sustav napravio je veliki iskorak, no još uvije postoji prostora za napredak. Sretan sam zbog Grave, Cannavara i svih navijača'', rekao je predsjednik kluba iz Napulja, koji se nakon toga osvrnuo i na žaruću temu Edinsona Cavanija.

''Cavani ostaje. On je postao simbol kluba i tako će i ostati'', zaključio je.

Odlukom Žalbenog suda Napoliju su, dakle, vraćeni bodovi, pa se sada klub na ljestvici Serije A vratio na drugo mjesto, tri boda iza lidera Juventusa, financijska im je kazna smanjena na 50.000 eura, dok su Cannavaro i Grava oslobođeni krivnje. Gianellova je kazna smanjena na 21 mjesec suspenzije. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider