Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je tu stvarno bolji?

Ferguson i Mancini u sukobu mišljenja: Sir Alex opet po sucima!

Nakon pobjede u gradskom derbiju protiv Manchester Uniteda trener Manchester Cityja Roberto Mancini naglasio je da ga ne zanima razlika za ''crvenim vragovima'' na ljestvici i da mu je jedino važno drugo mjesto…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Građani'' su slavili na Old Traffordu s 2-1, ali sedam utakmica do kraja Premierlige i dalje imaju velikih 12 bodova zaostatka za vodećim Unitedom.

"Važno mi je samo da osiguramo drugo mjesto. Hoćemo li zaostati za Unitedom, 15, 12 ili 18 bodova - to ništa neće promijeniti. United je osvojio više bodova od nas i to je razlika", kazao je Mancini, a potom se osvrnuo na samu utakmicu.

"Sretni smo, što je i normalno. Igrali smo dobar nogomet i zaslužili smo pobijediti. Mislim da smo i u našoj posljednjoj međusobnoj utakmici dominirali, ali smo izgubili. Ne znam kako je to moguće, ali valjda je to nogomet. I u ponedjeljak je bilo isto, zaslužili smo pobjedu, a gol smo primili zato što smo bili nepažljivi. Pokazali smo da zaostatak od 15 bodova nije bio realan", dodao je Talijan i za kraj odbacio svaku mogućnost senzacionalnog preokreta u završnici prvenstva.

"Ne, sve je gotovo."

S druge strane, menadžer Uniteda Alex Ferguson nije bio previše razočaran unatoč porazu.

"Nije to bio loš dan za nas gledajući igru. Naravno da ne želiš izgubiti derbi, ali sve je u redu. Bila je to vrlo intenzivna, natjecateljska utakmica između dvije najbolje momčadi u zemlji. Bili smo opasni u nekoliko kontranapada koje smo trebali bolje završiti. Mislim da smo u drugom poluvremenu bili bolja momčad da smo nesretno izgubili", kazao je legendarni Škot.

Osvrnuo se potom i na primljene pogotke. Smatra da je prvom, koji je zabio James Milner, prethodilo zaleđe, a za drugi odgovornom smatra svoje braniče.

"Znamo da je Sergio Agüero sjajan strijelac, a svejedno smo mu ostavili puno prostora. Prvi gol? Carlos Tevez sigurno nije bio u pasivnom zaleđu jer je ometao našeg vratara, ali linijski sudac to nije pokazao. Tevez je zaklanjao vidik našem golmanu i ako to nije ometanje, ne znam što jest." (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider