Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez iznenađenja

Fenerbahce i Benfica u polufinalu: Bebek poništio dva gola!

Nogometaši Fenerbahçea i Benfice izborili su plasman u polufinale Europa lige, te se tako priključili Chelseaju. Obje su momčadi uspjele sačuvati prednost iz prvih utakmica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fenerbahçe je u uzvratu protiv Lazija u Rimu odigrao 1-1, te s ukupnih 3-1 izborio plasman među četiri najbolja, dok je Benfica sačuvala prednost od 3-1 budući je na gostovanju kod Newcastlea odigrala 1-1.

>> Bez Balea nemoćni: Basel izbacio Tottenham nakon jedanaesteraca!

>> Chelsea izgubio, ali prošao dalje: Torres opet zabio!

Lazio je u Rimu poveo golom bosansko-hercegovačkog reprezentativca Senada Lulića iz 61. minute. Zabio je stoper rimskih plavih s ruba peterca zakucavši glavom loptu u mrežu nakon ubacivanja Antonija Candreve s desnog boka.


szólj hozzá: L1-1F www.fasthighlights.com

Pokazalo se konačnih 1-1 postavio je Caner Erkin u 73. minuti, koji je zabio iskosa s lijeve strane u bliži kut sa sedam metara, a lopta je na putu prošla kroz noge jednom Lazijevom braniču. Zanimljivo, Feberbahçe je našao put do mreže suparnika iz prvog udarca u okvir suparničkog gola.

Lazio je bio bolja momčad tijekom susreta, opasnija po gol suparnika, ali malo im to na kraju znači.

U susretu igranom na St James' Parku, koji je sudio hrvatski arbitar Ivan Bebek, Newcastle je poveo preko Papissa Dembe Cissea u 71. minuti. Zabio je tamnoputi napadač "svraka" glavom iz blizine nakon što je prethodno Benfica izgubila loptu u vlastitom šesnaestercu, a loptu mu je lijepo nabacio s desne strane Shola Ameobi.

Bio mu je to peti uzastopni gol u domaćim Newcastleovim utakmicama. Valja reći kako su prethodno postignutom golu Newcastleu poništena dva gola, ali oba opravdano zbog zaleđa.


szólj hozzá: Newcastle vs Benfica 1:1 GOALS HIGHLIGHTS

Nakon postignutog gola Newcastle je pritisnuo gol Benfice, ali se portugalski sastav uspio obraniti, a u drugoj minuti sudačke nadoknade je golom Eduarda Salvija riješena svaka neizvjesnost oko putnika u polufinale. S lijeve strane je ubacio Rodrigo prizemno u sredinu, a Salvio je iskoristio anemičnost domaće ubrane i prizemnim udarcem kroz sredinu matirao Tima Krula. (TS)

Europa liga, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Lazio - Fenerbahçe 1-1 (Lulić 61 / Erkin 73), prva utakmica 0-2

Newcastle - Benfica 1-1 (Cisse 71 / Salvio 90+2), 1-3

Rubin - Chelsea 3-2 (Marcano 51, Karadeniz 62, Natcho 75-11m / Torres 5, Moses 55), 1-3

Basel - Tottenham (u tijeku produžetak), 2-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider