Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije baš logično

Favorit za trenera Barce preferira 'tvrdi nogomet'?

Gerardo Martino, 50-godišnji argentinski nogometni trener, glavni je favorit za upražnjeno mjesto trenera Barcelone, nakon odlaska s te dužnosti Tita Vilanove...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gerardo Martino je navodno prvi favorit njegovoga sunarodnjaka Lionela Messija, pa je zbog toga i prvi favorit u općem smislu. Inače, u nedjelju je prema Argentini poletio Andoni Zubizarreta, sportski direktor katalonskog kluba, koji bi se trebao naći s Martinom i razgovarati o mogućem preuzimanju važne dužnosti.

Martino je slobodan trener, a posljednji posao koji je radio bio je onaj u Newell's Old Boysima (prošle sezone). Inače, najdulje je boravio na izborničkom mjestu Paragvaja, gdje je radio od 2006. do 2011. godine, a prije toga je trenirao Platense, Instituto, Libertad, Cerro Porteno i Colon.

Nerijetko su klubovi koje je trenirao u karijeri (ili reprezentacija Paragvaja) igrali tvrd nogomet, što nije Barcelonin stil. No, Martino će reći:

''Itekako se mogu poistovjetiti sa stilom Barcelone. Zapravo, za mene je nemoguće da se ne mogu povezati s takvim nogometom'', rekao je za Fox Sports Martino i dodao:

''Nije u redu kritizirati Barcelonu po bilo čemu, jer to je momčad koja je pet godina na samom vrhu.''(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider