Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzbuđenja u FA Cupu

Novi šok za ManUtd na Old Traffordu, Liverpool rutinski

Nogometaši Manchester Uniteda poraženi su u 3. kolu FA Cupa na Old Traffordu od Swanseaja 2-1, te su tako završili put u tom natjecanju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjednički gol za velški je sastav zabio Wilfried Bony u 90. minuti u trenucima dok je gostujući sastav igrao s igračem više zbog isključenja Fabija.

Pocrvenio je Unitedov branič zbog grubog prekršaja đonom nad Joseom Ruizom Herrerom Canasom. Bony je pucao sjajno glavom u bliži gornji kut s ruba peterca nakon dodavanja Waynea Routledgea s lijeve strane. Inače, Routledge je doveo Swansea u vodstvo u 12. minuti, ali je već četiri minute kasnije izjednačio Javier Hernandez iz neposredne blizine nakon ubacivanja Alexandera Büttnera s lijeve strane.

Bio je to Manchester Unitedu četvrti poraz u posljednjih šest domaćih susreta. Mala utjeha momčadi Davida Moyesa može biti da su igrali u šarenom sastavu i bez ozlijeđenih najvećih zvijezda Waynea Rooneyja i Robina van Persieja.

Liverpool je pak na Anfieldu rutinski savladao trećeligaša Oldham s 2-0 i prošao dalje.

Iago Aspas postigao je svoj prvi gol za Liverpool po transferu iz Celte, dok je drugi gol registiran kao autogol Jamesa Tarkowskog nakon udarca Raheema Sterlinga. Liverpool je igrao sa šarenom postavom, tek u 76. minuti ušao je Luis Suarez, a u završnici su "redsi" zaigrali s desetoricom nakon što je zbog ozljede travnjak morao napustiti Daniel Agger u trenutku dok je Brendan Rodgers već napravio sve tri izmjene. (TS)

FA Cup, 3. kolo:

Manchester United - Swansea 1-2 (Hernandez 16 / Routledge 12, Bony 90)

Liverpool - Oldham Athletic 2-0 (Aspas 54, Tarkowski 82-ag)

Port Vale - Plymouth 2-2 (Tomlin 15, Pope 36 / Reid 51, Purrington 74)

Derby County - Chelsea 0-2 (Mikel 66, Oscar 71)

Sunderland - Carlisle 3-1 (Johnson 34, Hanlon 50-ag, Hadji Ba 90 / Robson 43)

Nottingham Forest - West Ham 5-0 (Abdoun 12-11m, Paterson 65, 71, 79, Reid 90+1)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider