Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sezona iz snova

Evo zašto su najbolji na Otoku: Van Persie ušao u povijest ManUtd-a!

Nizozemski nogometaš Robin van Persie bio je jedna od ključnih figura na ovosezonskom putu Manchester Uniteda prema naslovu engleskog prvaka, a uspio se upisati i u povijesne knjige slavnog kluba…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Van Persie (29) je prošlo ljeto uz puno pompe prešao iz Arsenala u United, a među ''crvenim vragovima'' se sjajno snašao. U nedjelju je upravo protiv bivšeg kluba postigao 25. pogodak ove sezone u Premierligi čime je postao najefikasniji debitant u dugoj klupskoj povijesti.

Rekord je dosad držao Brian McClair koji je u sezoni 1987/88 zabio 24 gola u 40 utakmica u elitnom razredu engleskog nogometa. Po gol manje su u svojoj prvoj sezoni u dresu Manchester Uniteda postigli Denis Law (1962/63) i Van Persiejev sunarodnjak Ruud van Nistelrooy (2001/02).

Van Persie će, ipak, teško dostići rekord Van Nistelrooya po ukupnom broju golova u svim natjecanjima u debitantskoj sezoni. Umirovljeni nogometaš ih je postigao 36, dok je njegov aktivni sunarodnjak trenutno na 29. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider