Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neymar ni među deset

Evo tko je zapravo najplaćeniji nogometaš na svijetu: Messiju se vrti u glavi!

Na listi najplaćenijih nogometaša svijeta prvo mjesto zauzima Zlatan Ibrahimović...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najplaćeniji nogometaš na svijetu nije Cristiano Ronaldo a niti Lionel Messi, već Zlatan Ibrahimović. Rezultat je to istraživanja britanskog nogometnog magazina World Soccer.

Najveća zvijezda PSG-a, prema World Socceru, ima godišnju plaću od 14.6 milijuna eura, na drugom mjestu je Ronaldo (14.4), dok je Messi tek peti s plaćom od 10.7 milijuna eura. Ispred Argentinca su još Radamel Falcao i Thiago Silva. Messiju se zasigurno vrti u glavi nakon objave ove liste, nije slučajno što traži povećanje plaće.

Njegove kolege iz Barcelone Xavi Hernandez i Andres Iniesta drže sedmo i osmo mjesto s osam milijuna, a Neymar je 13. sa sedam milijuna eura godišnje plaće.

Podaci uglednog britanskog magazina razlikuju se od pretpostavki španjolskih medija. Ronaldo je nedavno produžio ugovor s Real Madridom, a španjolski mediji spekuliraju da je Portugalac isposlovao plaću od oko 17 milijuna eura, čime bi, ako je informacija točna, postao najplaćeniji nogometaš na svijetu.

Messija tek očekuje nova runda pregovora s čelnicima Barcelone. Josep Maria Bartomeu, novi predsjednik Barcelone, najavio je kako „najbolji igrač na svijetu mora biti i najbolje plaćen na svijetu“.
Ostaje otvorenim pitanje koji će podaci biti referentna točka u pregovorima?

Pet najplaćenijih nogometaša svijeta prema World Socceru u eurima:

Zlatan Ibrahimović (PSG): 14.6
Cristiano Ronaldo (Real Madrid): 14.4
Radamel Falcao (Monaco): 14.1
Thiago Silva (PSG): 12.1
Lionel Messi (Barcelona): 10.7

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider