Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legende za mir u kući

Evo tko će naslijediti Martina na klupi Barce: Messi i navijači bit će oduševljeni!

Josep Maria Bartomeu naslijedio je Sandra Rosella na mjestu predsjednika Barcelone i tamo namjerava još dugo ostati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bartomeu ima opak plan za predsjedničke izbore 2016. Glavni aduti u kampanji bit će mu Barcine legende Xavi Hernandez i Carles Puyol. Naime, Bartomeu namjerava ponuditi Xaviju mjesto glavnog trenera Barcelone, a Puyolu prvog pomoćnika, nakon što Gerardo Martino završi svoju eru u Barceloni.

Puyol je obznanio da napušta Barcelonu na kraju sezone. Još uvijek se ne zna hoće li nastaviti karijeru u nekom drugom klubu ili će otići u zasluženu mirovinu. Ako se i odluči nastaviti karijeru, prilično je sigurno da neće igrati duže od dvije godine. Bartomeu je u utorak izjavio kako očekuje da se Puyol nakon završetka karijere vrati u Barcelonu i zauzme neko važno mjesto u klubu te na taj način prenese svoje golemo iskustvo na nadolazeće generacije.

Xaviju ugovor s Barcelonom istječe u lipnju 2016., tada će već imati 36 godina i bit će pravo vrijeme za odlazak u mirovinu, odnosno preuzimanje juniorske momčadi Barcelone. Ideja predsjednika Barcelone je da Xavi odigra sličnu ulogu kao svojedobno Pep Guardiola, koji je također jednu godinu proveo na mjestu trenera Barcelonine B momčadi, a potom je preuzeo A momčad. Guardioli je pomoćnik bio Tito Vilanova, koji ga je naslijedio nakon privremenog povlačenja iz trenerskog posla.

Bartomeu smatra kako je tandem Xavi - Puyol idealno rješenje za Barcelonu. Xavi jamči nastavak tradicije Barcina stila i filozofije igre temeljene na posjedu lopte, dok će Puyol doprinijeti sa svojim poznavanjem igre u obrani i smislom za balans između obrane i napada, bez čega ne može adekvatno funkcionirati nijedna ozbiljna momčad.

Nema sumnje kako će ovu ideju poduprijeti najveće zvijezde Barcelone Lionel Messi i Iniesta, ali i velika većina navijača. Bartomeu to jako dobro zna i stoga se čini kako će provesti plan u djelo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider