Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Europski mediji o trijumfu Reala

Evo što pišu katalonski mediji o trijumfu Barcina arhi-rivala!

Njemački i španjolski mediji su u srijedu preplavljeni osvrtima na jučerašnju uzvratnu utakmicu Lige prvaka između minhenskog Bayerna i Real Madrida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ističu kritike treneru njemačkog kluba i pohvale Carlu Ancelottiju koji je odveo Kraljevski klub u finale ovog uglednog europskog natjecanja.

Real je u Munchenu slavio 4-0, te ukupnim rezultatom 5-0 izborio finale, a Modrić je asistirao za prvi pogodak.

Španjolski mediji poput "El Paisa" ističu na naslovnici "Imperijalni Madrid". "Momčad Carla Ancelottija je odigrala strpljivo s autoritetom dok u potpunosti nije izbrisala suparnika kojem ni u jendom trenutku nije pružila nadu", dodaje španjolski dnevnik.

"El Mundo" dodaje da je "Madrid na vratima raja".

Katalonski "Sport" se pridružuje ocjenama: "Madrid je ponizio i Bayern i Guardiolu". U sličnom tonu je čak i najčitaniji katalonski sportski dnevnik El Mundo Deportivo.

"Fijasko", "poniženje" i "kraj sna", pišu njemački mediji o Bayernovoj igri, dok o Realu pišu kao o "Bijeloj zvijeri".

Francuski "L'Equipe" navodi kako je "Potres pogodio Njemačku". "Bijeli su samo na korak od desetog naslova prvaka Europe. Zemlja se tresla pod nogama prvaka Europe", ističe "L'Equipe".

Njemački "Bild" ističe da je "Real Madrid ponizio Guardiolu". "Kicker" dodaje "Igrajte Real Madrid, Bayern je 'out'".

"Frankfurter Allgemeine Zeitung" piše da je "Guardiola sanjao o španjolskom čudu, ali ove godine ipak naslov prvaka Lige prvaka neće moći biti branjen".

Talijanska "Gazzetta dello Sport" se priključuje: "Ancelotti je ponizio Guardiolu, Madrid ide po deseti naslov". "Nogometna lekcija talijanskog trenera bivšem 'magu' Barce".

BBC pak uz ponavljanje sličnih ocjena navodi i da će ovaj rezultat "povećati pritisak na Guardiolu".

Ugledni nogometni portal Goal.com je ocijenio da je Luka Modrić odigrao fantastičnu utakmicu sinoć za Real. Njega su novinari portala goal.com ocijenili visokom četvorkom (ocjene se kreću od 1 do 5). Najboljim igračem utakmice proglašen je dvostruki strijelac Sergio Ramos.

Inače, za Modrića, ovo je bila stota utakmica u dresu Real Madrida.

"Još jedna nevjerojatna igra hrvatskog reprezentativca koji je oduzeo mnogo lopti suparnicima i zahvaljujući sjajnim dodavanjima kreirao kontranapade", ocjenjuju na Goal.com. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider