Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
O svemu pomalo...

Evo što bi za Ancelottija bilo ostvarenje sna na klupi Real Madrida!

Carlo Ancelotti, talijanski strateg na klupi Real Madrida, izjavio je kako bi eventualno osvajanje desetog naslova prvaka ''kraljevskog kluba'' bilo ''ostvarenje sna''…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva uzastopna prvenstvena poraza, od Barcelone i Seville, Real Madrid je pao na 3. mjesto na ljestvici Primere. U srijedu će odigrati prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka protiv dortmundske Borussije.

"U prvenstvu smo skliznuli na 3. mjesto nakon dva poraza u nizu. Naš san je osvajanje desetog naslova za klub u Ligi prvaka, ali španjolsko prvenstvo nam je i dalje konkretan cilj", izjavio je Ancelotti za jednu radijsku postaju.

"Španjolska liga je vrlo zanimljiva. Osim tri momčadi na vrhu, tu su i sastavi poput Athletic Bilbaa, koji su vrlo konkurentni. Španjolski nogomet je drukčiji od talijanskog. Odražava filozofiju i kulturu ove zemlje. Momčadi uglavnom vole igrati s puno posjeda lopte. Talijanski nogomet proživljava određene trenutke. Postoje neki ciklusi. On je tehnički i dalje konkurentan, ali za poboljšanje postoji potreba za inovacijama u infrastrukturi. Španjolski nogomet je živ, ima mladih igrača koji su zanimljivi. Mi smo, recimo, doveli pet igrača u momčad ove sezone, ali svi pričaju samo o Garethu Baleu", nizao je misli Ancelotti.

Pohvalio je gradskog rivala Atletica, lidera na ljestvici španjolskog prvenstva.

"Oni su poput talijanske momčadi, jedna od rijetkih koja ne prakticira 'tiki-taka'. Zapravo su nevjerojatno iznenađenje. Neki su očekivali da će otpasti iz utrke za prvaka, ali nisu. Imaju pozitivnu klimu unutar momčadi." (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider