Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nijemci sumnjičavi

Evo koliko je Thiago htio pobjeći kod Guardiole

Donedavni nogometaš Barcelone Thiago Alcantara iz vlastitog je džepa platio dva milijuna eura kako bi mogao zaigrati za Bayern, tvrdi njemački dnevnik Bild…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski su prvaci platili Kataloncima 20 milijuna eura odštete za 22-godišnjeg Thiaga Alcantaru, a on sam je izdvojio još dva milijuna. Ukupna bi odšteta mogla narasti na 25 milijuna eura ukoliko Thiago s Bayernom osvoji Bundesligu i Ligu prvaka.

Mladi je nogometaš silno želio napustiti Camp Nou gdje prošlih sezona nije dobivao previše prilike za igranje što mu je, smatra, ugrozilo mjesto u španjolskoj reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo u Brazilu iduće godine.

Stoga je ovo ljeto odlučio pronaći novi klub, a nakon što ga je bivši trener Pep Guardiola pozvao u München za Thiaga više nije bilo dvojbi.

Njemački se mediji ipak pitaju što će Bavarcima toliki broj veznih igrača budući da su ovo ljeto doveli i Marija Götzea iz Borussije Dortmund, a u momčadi su od ranije i Franck Ribery, Thomas Müller, Xherdan Shaqiri, Javi Martinez, Bastian Schweinsteiger, Luiz Gustavo, Toni Kroos i Arjen Robben.

Guardiola, međutim, tvrdi da je Thiago baš igrač kakav mu je trebao jer može pokriti sve pozicije u veznom redu, pa čak i zaigrati na mjestu lažnog napadača. Bild nagađa da će u novonastaloj situaciji Javi Martinez biti premješten u obranu.

Podsjetimo da ovakav model dovođenja igrača nije novina za bavarski klub: svoju je odštetu svojedobno od Heerenveena za 750.000 eura dokupio bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider