Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jasna poruka

Evo kako je postao trener Barce: 'Već sam se spremio za godišnji...'

Prije otprilike 24 sata Gerardo "Tata" Martino i službeno je imenovan novim trenerom katalonskog nogometnog kluba Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gerardo Martino je svoju prvu konferenciju za novinare u funkciji Barcelonina trenera održao u rodnoj Argentini, gdje je s novinarima podijelio prve impresije.

''Nisam upoznat s detaljima, ali Jorge i Lionel Messi su razgovarali s klubom i rekli pokoju dobru stvar o meni. Ne znam što i koliko, ali mogu im samo reći hvala! Svaki bi Argentinac trebao biti zahvalan na to me što su njih dvojica omogućila svom sunarodnjaku'', rekao je Martino.

''Da li me poslu privukla činjenica da ću trenirati Messija? Možda se tako čini. Ali trenirati Barcelonu je jednako velika čast kao i trenirati najboljeg igrača svijeta. Pokušat ćemo pronaći najbolju taktiku koja će mu omogućiti da i dalje bude najbolji igrač'', veli Martino, te nastavlja:

'Prilagodit ću se ja Barci, ne obrnuto'

''Kako će Barcelona igrati sa mnom kao trenerom? Upoznat sam s Barcelonom i načinom na koji ovaj klub igra od svojih početaka. Ja ću se prilagoditi tome, a ne obrnuto'', izjavio je Martino, te za kraj otkrio:

''Ne mogu vam reći koliko sam ponosan što sam dobio ovu šansu. Već sam se bio pripremio za godišnji odmor na kojem ću čekati ponudu za posao. Poziv Barcelone bio je u potpunosti neočekivan. Nije mi bilo drago čuti da Tito Vilanova mora odstupiti zbog bolesti'', zaključio je.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider