Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nekoć najveći rivali

Evo kako je Ferguson čestitao Wengeru na velikom postignuću!

Umirovljeni legendarni menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson odao je počast bivšem dugogodišnjem rivalu Arseneu Wengeru i čestitao mu na jubileju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Subotnji premierligaški derbi protiv Chelseaja bit će Wengeru okrugla 1000. utakmica na klupi nogometaša Arsenala. Postat će tako tek četvrti menadžer u povijesti kojem je uspjelo voditi toliko utakmica za kormilom jednog kluba u engleskom nogometu nakon Sir Matta Busbyja, Daria Gradija i samog Fergusona.

Danas 64-godišnji Wenger preuzeo je Arsenal 1. listopada 1996. i najuspješnjiji je menadžer "topnika" s tri osvojena premierligaška naslova i četiri FA Cupa, ali bez naslova je od 2005. godine kada je njegova momčad posljednji put podigla pehar pobjednika u FA Cupu pobjedom protiv tada Fergusonovog Manchester Uniteda.

"Čestitam Arseneu na ovom postignuću za pamćenje. Kako sam i sam dostigao jubilej u jednom klubu, ne mogu dovoljno naglasiti razinu predanosti, otpornosti, kao i žrtve koja je potrebna i prema tome imam ogromno poštovanje. Tijekom godina smo uživali u nekim fantastičnim bitkama i može se reći da smo zajedno preživjeli i poštovali međusobne napore da se igra dobar nogomet. Uvijek sam uživao gledajući Arseneove momčadi - Arsenal igra na pravi način", poručio je Ferguson.

"Igrati protiv njih uvijek je predstavljalo specijalne izazove, a mnoge sam sate proveo razmišljajući o njima. Arsene je uvijek bio savjesna osoba našeg zanata čiji je posao bio i pomaganje drugim menadžerima. Možda i najveći kompliment koji mogu dati Arseneu je da nikad nisam mogao biti ništa drugo nego kompetitivan protiv svog rivala tijekom 17 godina". (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider