Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikica otvorio golijadu

Everton rutinski u 4. kolo FA Cupa, pogodak Jelavića

Nogometaši Evertona plasirali su se u 4. kolo FA Cupa pobijedivši Cheltenham Town s 5-1. Strijelac prvog pogotka za goste iz Liverpoola bio je naš Nikica Jelavić…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Everton je rutinski odradio posao protiv trenutno četvrtoplasirane momčadi četvrte lige. Poveli su ''toffeesi'' već u 12. minuti kada je Marouane Fellaini pogodio vratnicu, a na odbijenu je loptu natrčao Jelavić i smjestio je u mrežu. Hrvatskom napadaču, koji je igrao do 80. minute, to je sedmi ovosezonski pogodak i prvi nakon pet utakmica ''posta''.

Prednost Evertona je povećao Leighton Baines iz jedanaesterca u 21. minuti. Pogotku je prethodio prekršaj Alana Benneta koji se praktički popeo na Fellainija. U nastavku su za momčad Davida Moyesa zabijali i Leon Osman, Seamus Coleman i Fellaini, dok je utješni pogodak za Cheltenham postigao Russell Penn. Zanimljivo, bila je ovo već 18. utakmica zaredom u kojoj je Everton primio barem jedan gol!


szólj hozzá: Cheltenham 1-5 Everton

Spomenimo još da će Everton u 4. kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Sunderlanda i Boltona. (TS)

FA Cup, 3. kolo:

Cheltenham - Everton 1-5 (Penn 51 / Jelavić 12, Baines 21 - 11m, Osman 49, Coleman 58, Fellaini 89)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider