Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lovren požutio i slavio

Everton i Tottenham visoko skočili, Sunderland bježi s dna

Nogometaši Evertona barem su privremeno dohvatili mjesto koje dogodine vodi u najelitnije klupsko natjecanje, Ligu prvaka, nakon što su na Goodisonu s 2:0 slavili protiv Norwich Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Everton su do pobjede predvodili Gareth Barry i Kevin Mirallas, koji su postigli dva sjajna pogotka. Barry je u 23. minuti sjajno pogodio dijagonalni kut Norwichevih vrata s lijeve strane Evertonova napada. Englez je snažno opalio prema golu i neobranjivo pogodio gornji lijevi kut gostujućeg vratara. Konačnih 2:0 postavio je belgijski reprezentativac u 59. minuti, nakon što je iz slobodnog udarca idealno pogodio desni gornji kut Norwichevih vratiju. Everton je pobjedom skočio na četvrto mjesto, na kojem je smjenio velikog gradskog rivala Liverpool, koji će u nedjelju gostovati kod Stoke Cityja.

Pobjedu je upisao i Tottenham koji je identičnim rezultatom slavio kod kuće protiv Crystal Palacea. Mreže su u prvom poluvremenu mirovale, a potom su Christian Eriksen i Jermaine Defoe zabili po jedan pogodak vrijedna tri boda. I Spursi su preskočili Liverpool, te se trenutno nalaze na petom mjestu premierligaške ljestvice.

Sunderland je slavio na gostovanju kod Fulhama s 4:1, a hat trick je u tu pobjedu ugradio Adam Johnson. Engleski je nogometaš zabijao u 29., 69. i 85. minuti susreta.

Od ostalih rezultata izdvojimo još pobjedu Southamptona našeg Dejana Lovrena, koji je s minimalnih 1:0 bio bolji od West Bromwicha pred svojim navijačima. Strijelac jedinog pogotka bio je Adam Lallana u 66. minuti, nakon asistencije Gastona Ramireza. Unatoč pobjedi, Southampton je ostao deveti.

Premierliga, 21. kolo:

Cardiff City – West Ham 0:2 (Cole 42, Noble 90+3)

Everton – Norwich 2:0 (Barry 23, Mirallas 59)

Fulham – Sunderland 1:4 (Sidwell 52 / Johnson 29, 69, 85-11m, Sung-Yong Ki 41)

Southampton – West Bromwich 1:0 (Lallana 66)

Tottenham – Crystal Palace 2:0 (Eriksen 50, Defoe 73)

Manchester United – Swansea City (kasnije)

Redoslijed: 1. Chelsea 46 (21 utakmica), 2. Arsenal 45 (-1), 3. Manchester City 44 (-1), 4. Everton 41, 5. Tottenham 40...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider