Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šok u Valenciji i Torinu

Juve propustio povijesnu šansu, Rakitić i Sevilla neviđenom dramom do finala!

U finalu Europa lige, 14. svibnja u Torinu, igrat će nogometaši Benfice i Seville. Portugalci su u gostima kod Juventusa uspjeli obraniti prednost iz prve utakmice, a Sevilla se protiv Valencije izvukla na čudesan način u zadnjim sekundama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andalužani su prije tjedan dana na svome Sanchez-Pizjuanu slavili s 2-0 i činilo se da su napravili veliki korak prema finalu, no u uzvratu je Valencia u sudačku nadoknadu ušla s vodstvom 3-0 što joj je jamčilo prolaz. Ipak, u četvrtoj minuti sudačkog dodatka Stephane M'Bia je glavom uspio ugurati loptu u mrežu i donijeti erupciju oduševljenja gostujućim navijačima.

Sevilla je na Mestalli prosula prednost iz prve utakmice već nakon 26 minuta. U 14. je minuti Sofiane Feghouli odigrao dupli pas s Eduardom Vargasom i poslao prvu loptu u mrežu Beta. Dvanaest minuta kasnije Vargas je nabacio prema Jonasu, brazilski je napadač pucao glavom i pogodio stativu od koje se lopta odbila u Beta, pa u gol.

Andalužani su nakon toga malo došli do zraka, predvođeni našim Ivanom Rakitićem, ali ništa konkretno ipak nisu napravili, a onda su u 69. minuti primili i treći gol. Nakon ubacivanja iz kornera gosti su loše reagirali i lopta je došla do Jeremyja Mathieua kojem nije bilo teško zabiti iz blizine. I kad se već činilo da će ''šišmiši'' u Torinu loviti svoj drugi trofej u ovom natjecanju, lopta je poslije očajničkog nabacivanja s desnog krila došla do M'Bije koji ju je glavom smjestio iza Diega Alvesa.

Kapetan Rakitić je ostao na terenu svih 90 minuta, vukao je Sevillu i na kraju je i odvukao do Torina. Hrvatski će reprezentativac tako imati priliku za osvajanje svog prvog europskog trofeja.

Golove s utakmice Valencia - Sevilla možete pogledati OVDJE.

Benfica je u Torinu herojski obranila prednost 2-1 iz prve utakmice, odigravši neodlučeno 0-0. Za nagradu će se za manje od dva tjedna vratiti u ovaj isti grad i loviti svoj prvi naslov u ovom natjecanju.

Juventus je silno želio igrati finale na svome stadionu. Od prve je minute krenuo u opsadu gola gostiju, pucali su Pirlo, Tevez, Llorente, Bonucci, a u samoj je završnici prvog poluvremena možda i najbolju priliku imao Arturo Vidal, ali Luisao je na samoj crti izbio loptu. I nastavak je donio dominaciju ''stare dame'', ali slovenski vratar Jan Oblak je bio nesavladiv, čak i nakon što su gosti u 67. minuti ostali s igračem manje zbog drugog žutog kartona Enza Pereza.

Benfica će tako drugu sezonu zaredom igrati u finalu. Lani su Portugalci poraženi od Chelseaja, a ove će im godine suparnik biti Sevilla koja je osvajala ovo natjecanje 2006. i 2007.

Sažetke s utakmice Juventus - Benfica možete pogledati OVDJE. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider