Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poseban dan

Enriqueova vizija igre Barcelone: Ja sam više od trenera, ja sam vođa!

Novi trener nogometaša Barcelone Luis Enrique (44) predstavljen je u srijedu na Camp Nouu, a tom je prigodom i formalno potpisao dvogodišnji ugovor...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Enrique je u netom završenoj sezoni trenirao Celtu, a na klupi Barcelone će naslijediti argentinskog stručnjaka Gerarda Martina. Na taj se način vratio u katalonski klub u kojem je osam godina bio igrač, a potom tri sezone trener B momčadi.

U prvom obraćanju javnosti u ulozi Barcelonina trenera Enrique je izrazio nadu da će vratiti napadački stil igre i radost navijačima nakon sezone bez ijednog velikog trofeja.

"Ovo je za mene uzbudljiv, poseban dan. Ovo je dan u kojem počinjemo graditi novu Barcelonu koja će donositi uzbuđenje ljudima. Sretan sam što sam ovdje i nadam se da je pred nama sjajna sezona, ali svjestan sam da imam težak zadatak", rekao je Enrique i poentirao:

"Ja sam više od trenera, ja sam vođa. Liderske vještine smatram iznimno važnima."

Osvrnuo se nakon toga još jednom na stil igre koji namjerava uvesti.

"Napadački nogomet je ono što se veže uz Barcelonu. To je ono što igramo, to je ono u što su se ljudi zaljubili. No, moramo se znati i dobro braniti. Jasno je da imam svoje ideje koje ću donijeti momčadi, ali nadam se atraktivnoj i efikasnoj Barceloni. Treba nam sustav koji će odgovarati igračima i izvlačiti najbolje iz njih. Želim da moji igrači uživaju u svome poslu."

Najavio je Enrique pojačanja u svim linijama, a na pitanje što će biti s Xavijem i hoće li ostati u klubu, odgovorio je:

"Xavi je moj prijatelj i bivši suigrač. Pred njim je Svjetsko prvenstvo nakon kojeg ćemo sjesti i razgovarati." (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider