Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Divljanja u Europi

Baklje i u Engleskoj: Evo što su napravili 'navijači' Liverpoola na Old Traffordu

Navijačko nasilje u Engleskoj i ostatku Europe i dalje je prilično intenzivno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dogme o nestanku huliganizma u Engleskoj srušene su ponajviše pojavom društvenih mreža i raznih video servisa zadnjih 10 godina. Mediji u Engleskoj o tome nisu izvještavali pa smo često slušali o tome kako su oni 'riješili' problem navijačkog nasilja. Naravno da nisu, samo su ga pokušali 'zamaskirati.'

Uspjeli su ga maknuti sa stadiona one elitne divizije engleskog nogometa, no čini se kako visoke kazne ne uspijevaju umiriti baš sve usijane glave. Čak se i na najvećoj utakmici otočkog nogometa mogu vidjeti scene za koje oni manje upućeni misle kako se događaju samo na istoku i jugoistoku Europe.

Na ovotjednoj utakmici Liga kupa na Old Traffordu Manchester United slavio je protiv Liverpoola 1:0. U Manchester je doputovalo 7,200 navijača Redsa, a netko od njih je usred utakmice bacio zapaljenu baklju među domaće navijače.

Nije više Englezima pirotehnika toliko strana. Čim odu na neko gostovanje u Europi pale ih nemilice radi li se o Ligi prvaka ili Europskoj ligi, baš kao i Nizozemci, Nijemci, Šveđani, Švicarci... Eto, da ne bi rekli kako toga još ima samo u Turskoj, Grčkoj, Poljskoj, Rusiji, Srbiji i – Hrvatskoj.

U nastavku nekoliko videa koji ne idu prilog tezi kako 'toga ima najviše kod nas', divljaka ima po cijeloj zapadnoj Europi. Neredi u Švedskoj događaju se iz kola u kolo...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider