Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oči u oči

Emotivni sastanak u Barceloni: Nakon skandala veliki obrat

Nakon što su dugo vremena razgovarali preko medija, Guardiola i Vilanova odlučili su jedan drugom reći što imaju u četiri oka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konačno su se našli, čini se da je staro prijateljstvo obnovljeno. Pep Guardiola i Tito Vilanova sjeli su za isti stol nakon što se nisu vidjeli mjesecima. Guardiola je jučer stigao u Barcelonu, a Vilanova ga je poslijepodne posjetio u njegovoj kući.

Trener Bayerna sletio je na El Prat točno u podne privatnim zrakoplovom iz Muenchena. Nakon što je u gradu obavio neke privatno obveze, oko 15.00 došao je u svoju kuću u Barceloni. Nedugo potom pojavio se Vilanova sa svojim Porsche Cayennom. Očito je da su se čuli telefonski i dogovorili sastanak.

Navodno su otvoreno razgovarali i jedan drugom ponudili svoje viđenje međusobnih javnih razmirica, koje su u Španjolskoj poprimile razmjere pravog skandala. Oko 18.30 zajedno su napustili kuću, Guardiolu je vozač odvezao u zračnu luku, a Vilanova se udaljio svojim privatnim automobilom.

Podsjećamo da je Vilanova bio Guardiolin pomoćnik u vremenu dok je Barcelona žarila i palila Španjolskom, Europom i svijetom, a potom ga je zamijenio na klupi „blaugrane“. U tom je trenutku dolazi do udaljavanja nekoć bliskih poslovnih suradnika i prijatelja, a do potpunog zahlađenja odnosa došlo je u trenutku kada je Vilanova obolio od raka parotidne žlijezde.

Svađa između dobrih prijatelja

Vilanova se liječio u New Yorku, a Guardiola je u istom gradu živio godinu dana nakon što je otišao iz Barcelone. Vilanova se javno požalio kako ga je Guardiola došao obići samo jednom, i to prilikom prve terapije u New Yorku, te da se kasnije uopće nije javljao.

Guardiola je oštro napao trenutačnog predsjednika Barcelone Sandra Rosella, s kojim je u otvorenom sukobu, optuživši ga da je iskoristio Vilanovinu bolest kako bi ga povrijedio.

„Posjetio sam Tita u New Yorku, a češće ga nisam posjećivao jer sam bio spriječen. Rosell je pokazao vrlo loš ukus“, izjavio je Guardiola u srpnju ove godine.

Vilanova je potom odgovorio Guardioli:

„Mora da je mislio kako je bolje za obojicu da se ne viđamo. Ali, trebao sam ga u tim trenucima, prijatelj mi je. Ja bih se u toj situaciji drugačije ponio. Čuo sam što je Pep rekao, iznenadio me. Mislim da me nitko od čelnika Barcelone nije iskoristio kako bi njega napao“, kazao je tada Vilanova, a cijela priča poprimila je u Španjolskoj dimenzije skandala.

Kako god, nakon što su dugo vremena razgovarali preko medija, Guardiola i Vilanova odlučili su jedan drugom reći što imaju u četiri oka i čini se da su izgledali nesporazume. Čeka se što će na iznenadni obrat cijele priče reći Rosell, koji ima veliku oporbu izvan kluba.

Zna se da je u ratu ne samo s Guardiolom nego i Johanom Cruyffom, najvećom legendom Barcelone. Neki spekuliraju kako će se predsjednik Barcelone osjetiti ugroženim. Guardiola i Vilanova opet zajedno – problemi za Rosella?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider