Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Užasnuti smo!'

Emotivna reakcija predsjednika Barcelone: Sumnjaju u zavjeru Reala?

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu na današnjem obraćanju medijima stao je u obranu Barcelonine akademije. Na pitanje sumnja li da Real Madrid stoji iza svega, Bartomeu nije precizno odgovorio...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početni šok nakon izricanja kazne od 14 mjeseci zabrane obavljanja transfera, u Barceloni je zamijenila odlučnost u borbi da dokažu kako ne rade ništa loše i kako su meta nekoga sa strane.

Barcelona kreće u rat: 'Žele nas uništiti jer dominiramo! Sad je dosta!'

Predsjednik Bartomeu na emotivnoj konferenciji za novinare stao je u obranu La Masije, glavnog kamena spoticanja u FIFA-inim pravilima.

"Čudno je da je takva odluka donesena svega četiri mjeseca nakon što su nam se iz FIFA-e obratili. Želim biti jasan i reći kako se u potpunosti slažemo s FIFA-inim pravilima i zaštitom mladih nogometaša. Barcelona je klub koji može biti primjer drugim klubovima. Svi naši partneri i članovi su užasnuti ovom odlukom. FIFA kažnjava nešto što je primjer već 35 godina. Iz naše škole potekli su Xavi, Iniesta, Messi, mi se brinemo za tu djecu i njihov razvoj, neki od naših dječaka u svojim državama ne mogu dobiti takav tretman. U La Masiji imamo 230 dječaka iz 18 država, a 40 njih nisu Španjolci i svi ovdje postaju i igrači i ljudi", tvrdi Bartomeu.

Predsjednik Barcelone je potvrdio uvjerenost kako netko sa strane radi protiv Barcelone i dodao je da će se boriti za La Masiju.

"Mi ćemo se do kraja boriti za La Masiju! Smatramo da netko van Barcelone pokušava uništiti naš ugled, pokušavamo utvrditi o kome se radi, a kad u tom uspijemo, obratit ćemo se javnosti."

Bartomeu na pitanje sumnja li na Real Madrid, nije precizno odgovorio.

"Ne mogu reći tko je, a tko nije, istražujemo. Postoje dokumenti koje trebamo pregledati i kada to istražimo, moći ćemo reći o kome se radi. Imamo informacije i dokumentaciju i sve će izaći na svjetlo dana kada sve to dobro proučimo." (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Nastavi čitati

Nastavi čitati