Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kalinić opet zabio

Eduardo ušao i spasio Šahtar od poraza u gradskom derbiju

U 11. kolu ukrajinskog nogometnog prvenstva u gradskom derbiju Donjecka Metalurg i Šahtar odigrali su bez pobjednika 2-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinski prvak Šahtar još može biti i zadovoljan konačnim rezultatom budući je na neugodnom gostovanju gubio 2-0, a gol vrijedan jednog boda zabio je hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva u 82. minuti.

Autogolom Jaroslava Rakitskija i golom Juniora Moraesa Metalurg je vodio 2-0 sve do 55. minute kada je smanjio Alex Teixeira. No, Šahtar nije mogao do gola sve do završnice susreta kada je zabio "džoker" s klupe Eduardo koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena.

Bio mu je to drugi ovosezonski prvenstveni gol i prvi nakon 4. kola kada je zabio Dinamo Kijevu.

Kapetan Šahtara Darijo Srna odigrao je svih 90 minuta, a njegova momčad na ligaškoj ljestvici zauzima "tek" treće mjesto s tri boda zaostatka i utakmicom više od lidera Metalista.

Kalinićev četvrti gol sezone

 

Hrvatski napadač Nikola Kalinić zabio je prvi gol za svoj Dnjipro u 2-0 domaćoj pobjedi nad Čornomorecom ostvarenoj u sklopu 11. kola ukrajinskog nogometnog prvenstva.

Uspjelo mu je to u 45. minuti, te je tako upisao svoj četvrti ovosezonski prvenstveni pogodak.

Drugi je gol za Dnjipro postigao Jeven Konopljanka, a gosti su kraj susreta dočekali s igračem manje nakon isključenja Alekseja Antonova u 70. minuti.

Na ligaškoj ljestvici Dnjipro sada ima identičnih 26 bodova kao i vodeći Metalist, ali uz utakmicu više. (TS)

Ukrajinska Premierliga, 11. kolo:

Dnjipro - Čornomorec 2-0 (Kalinić 45, Konopljanka 75)

Metalurg Donjeck - Šahtar Donjeck 2-2 (Rakitskij 24-ag, Moraes 51 / Teixeira 55, Eduardo 82)

Zorja - Volin 2-0

Redoslijed: 1. Metalist 26 (10), 2. Dnjipro 26 (11), 3. Šahtar 23 (11), 4. Čornomorec 23 (11)...8. Metalurg Donjeck 14...

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider