Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve prestravio

Sjećanje na horor koji je šokirao Hrvatsku: Mislio sam da je sve gotovo!

Na današnji dan prije četiri godine Martin Taylor slomio je nogu Eduardu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak se navršava četiri godine otkako je engleski krvnik Martin Taylor slomio nogu hrvatskom reprezentativcu Eduardu da Silvi. Zbog te je teške ozljede Eduardo propustio Europsko prvenstvo u Austriji i Švicarskoj, pauzirao je gotovo godinu dana, a još mu je toliko trebalo da se vrati u pucačku formu.

Nikada neću zaboraviti onaj užas odmah nakon loma noge, mislio sam da je sve gotovo, da više nikad neću igrati nogomet...

- Eduardo o teškoj ozljedi
"Nikada neću zaboraviti onaj užas odmah nakon loma noge, mislio sam da je sve gotovo, da više nikad neću igrati nogomet. Bio sam najsretniji kad mi je liječnik, nakon što sam se probudio poslije operacije, rekao da ću opet igrati nogomet. Inače, Taylora nikad poslije nisam vidio, znam da je poslao brzojav u Arsenal kad sam odigrao prvu utakmicu i zabio prve golove nakon ozljede, ali nikakav osobni kontakt nismo imali", rekao je Eduardo, koji se u srijedu vratio sa Šahtarom u Donjeck, nakon dugotrajnih priprema u Turskoj i Španjolskoj.

"Sve je dobro završilo, nisam u ovih mjesec i pol dana imao ni najmanju ozljedu, nisam propustio ni jedan trening. Odigrali smo desetak utakmica, trener je stalno kombinirao sastav, zabio sam četiri gola i još sam barem toliko puta bio dodavač. Dobro je, odlično se osjećam, željan sam utakmica i nadam se da će ovo biti proljeće mojih golova i dobrih igara," zaključio je 28-godišnji hrvatski napadač od kojeg se puno očekuje i na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini u lipnju. Hrvatska podsjetimo igra u skupini C sa Španjolskom, Italijom i Irskom. (M.I./Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati