Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uče ih vrhunski treneri

Dva Hrvata na globalnom finalu 'Chance' programa u Barceloni

Stvoren da podrži talentirane mladiće koji trenutno nisu u profesionalnom sportu, program 'CHANCE' dobio je i svoj globalni nastavak u prijestolnici svjetskog nogometa, Barceloni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši iz 55 zemalja diljem svijeta sudjelovali su u 'CHANCE' probama tijekom 2012. Najboljih 100 igrača iz tih proba, promatrani od strane vrhunskih trenera, otputovali su na globalno finale u slavnoj akademiji za mlade nogometnog kluba Barcelona, u istoimenom španjolskom gradu.

Naši predstavnici Josip Gusković i Ivan Zori iskusili su sportske dvorane svjetske klase, elitne trenere, nutricioniste, psihologe i trenere.

Nakon silnih treninga i priprema mladi finalisti dobili su priliku i zaigrati pred strogim sucima.

"Bilo je odlično igrati utakmice. Treniranje je zabavno, ali tek u utakmicama možemo pokazati sve svoje sposobnosti", izjavio je Josip Gusković, jedan od hrvatskih finalista na velikom Chance natjecanju u Barceloni.

52 igrača napokon su zamijenili treninge pravom stvari, utakmicama.
Kako bi zadivili suce i ušli u zadnjih 26 finalista rečeno im je da igraju 11 protiv 11, te pokažu sve što znaju.

Podijeljeni u četiri tima, 52 finalista započeli su još jednu borbu na nogometnom terenu i dali sve od sebe, pa suci nisu ostali razočarani.

"Utakmice su bile jako dobre. Ovi dečki nisu nikada igrali zajedno u timu, ali na terenu se činilo kao da su zajedno već godinama. To su znakovi jako dobrih igrača i potencijala", rekao je jedan od trenera Joan Marmol.

Drugi trener Darren Jones bio je vrlo zadovoljan time što su igrači stvarno dali sve od sebe.

"Prije utakmice rekao sam svima kako ne smiju nakon utakmice žaliti za ničime. Njihova igra mora uvijek biti najbolja i iskreno mislim da svatko od njih može biti ponosan na sebe."

52 igrača sada moraju pričekati kako bi suci odlučili tko je najbolji od najboljih i tko je zadovoljio njihove stroge kriterije.

Naši predstavnici Josip Gusković i Ivan Zori nadaju se pokažu što znaju i koliko su spretni na nogometnim terenima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider