Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li im sad jasno?

Dramatično upozorenje iz same FIFA-e: SP u Kataru bit će opasno po život!

I dalje traju negodovanja zbog dodjeljivanja Svjetskog nogometnog prvenstva Kataru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mala državica na rubu pustinje dobila je najveće nogometno natjecanje na svijetu. Logike u tome nema ni malo, ali ono što Katar ima u izobilju je nafta tj. novac. Zato su nogometni navijači diljem svijeta do kraja izgubili povjerenje u FIFA-u i ljude koji ju čine, baš kao i UEFA-u čiji predsjednik Platini želi raspodijeliti Euro na, vjerovali ili ne, čak 13 zemalja domaćina.

Neki dan se i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter usprotivio Platiniju i njegovom prijedlogu, a asada se u samoj FIFA-i bune zbog domaćinstva Katara.

Sam šef medicinske komisije Svjetske nogometne federacije Michel Houg izjavio je da je izrazito protiv održavanja Svjetskog prvenstva 2022. godine u doba ljetnih vrućina u Kataru.

Houg smatra da se Svjetsko prvenstvo ne bi trebalo održati u lipnju, kako je uobičajeno, već u neko drugo doba godine, kada su klimatski uvjeti povoljniji. Domaćin je najavio da će stadioni biti zatvoreni, a da će uz klimatske uređaje temperatura u njima biti idealnih 21 stupnjeva Celzijevih.

''Što će biti s navijačima koji će po velikim vrućinama morati dolaziti na stadion, a ondje će ih dočekati hladnoća? To je izrazito opasno za život'', objasnio je Houg.

I u FIFA-i su shvatili kako to i nema baš prevelikog smisla. Sada će htjeti smanjiti štetu i pokušati prebaciti SP usred zime. Kako je poznato da najjače lige svijeta skoro pa nemaju zimsku pauzu, to bi moglo izazvati opći kaos u nogometu.(I.Š./VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider