Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u Rimu

Pogledajte nevjerojatan promašaj koji je Juventus bacio u očaj!

Nogometaši Lazia izborili su finale talijanskog kupa u ludoj završnici uzvratne utakmice protiv aktualnog prvaka Juventusa. Nakon 1-1 u prvoj utakmici Lazio je slavio s 2-1 na Olimpicu i to pogotkom u 92. minuti susreta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri obiju momčadi, no uz nove kontroverze vezane za jedanaesterce. Podsjetimo, i prvi su dvoboj obilježile neke sumnjive situacije u kaznenim prostorima obiju momčadi, a u prošlome je kolu Serie A Juventus oštećen protiv Genoe.

Nakon manje od osam minuta igre Mirko Vučinić izašao je jedan na jedan s Federicom Marchettijem koji ga je naizgled oborio, no glavni sudac i linijski pokazali su rukom prema korneru.

Lazio 2-1 Juventus (Coppa Italia) by 2013fasthighlights

U 29. je minuti u kaznenom prostoru Juventusa oboren Miroslav Klose, koji se oporavio od ozljede, ali je sudac još jednom ostao nijem, kao da je kompenzirao za pogrešku u osmoj minuti utakmice.

Lazio je poveo u 53. minuti utakmice preko Alvara Gonzaleza, koji je sjajno reagirao na ubacivanje Cristiana Ledesme. Gonzalez je pogodak proslavio pokazivanjem dresa Lionela Scalonija, koji je baš danas (utorak) kompletirao transfer u Atalantu.

Promjena rezultata nije bilo sve do 91. minute kada je Arturo Vidal iskoristio "spavanje" Stefana Radua, te je iz neposredne blizine zakucao loptu pod gredu za, činilo se, produžetak.

Međutim, navijače je na Olimpicu u ekstazu bacio Sergio Floccari, koji se najbolje snašao 60-ak sekundi kasnije kada je glavom iz neposredne blizine pogodio za prolazak Lazia u finale kupa!

Sudac je utakmicu produljio za čak sedam minuta, a Juventus je mogao do finala da se na vratima Lazia nije nalazio sjajni Marchetti, koji je odlično reagirao nakon udarca Sebastiana Giovinca. Da je omaleni napadač "stare dame" pogodio, Juve bi prošao u finale zbog gola više u gostima.

Ovako će u finale Lazio, a protivnika će dati uzvratni susret Intera i Rome, koji je na rasporedu tek 17. travnja. Finale će se igrati u svibnju. (TS) 

Coppa Italia, polufinale, uzvratna utakmica:

Lazio - Juventus 2-1 (Gonzalez 53, Floccari 90+2 / Vidal 90+1), prva utakmica 1-1

Lazio prošao dalje s ukupnim rezultatom 3-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider