Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slijede bolji dani?

Došao je i taj dan: Moratti prodao Inter i dobio milijune!

Talijanski nogometni velikan iz Milana, Inter, dobio je novog vlasnika, prvog još od 1995. godine, a ime mu je Erick Thohir...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječ je o indonezijskom poduzetniku koji je navodno otkupio 70 posto dionica kluba iz Milana, a vijest je talijanskim novinarima obznanio sada već bivši vlasnik Intera – Massimo Moratti.

''Sve je potpisano. Za nekoliko sati slijedi i službeno priopćenje za javnost, a potom i konferencija za novinare. Teška srca predajem vlasništvo, ali sam istovremeno miran, jer ga dajem u ruke odgovornim ljudima. Sada ću se pokušati priviknuti na novi način života'', rekao je Moratti, kojem je ponuđeno da ostane predsjednik kluba, no odluku ne mora donijeti odmah.

Thohir ima velikog iskustva u ovom poslu, s obzirom da je djelomični vlasnik NBA momčadi Philadelphije 76ersa, te većinski vlasnik američke nogometne momčadi DC Uniteda.

Tako je došao kraj 18-godišnje ere Morattija u milanskom klubu, a koliko je talijanski naftni tajkun zaradio od prodaje Intera otkrio je pouzdani talijanski novinar Tancredi Palmer.

"Moratti je od prodaje Intera zaradio između 250 i 300 milijuna eura", napisao je Palmer na svom profilu društvene mreže Twitter.

Inter je s Morattijem kao vlasnikom i predsjednikom osvojio 16 trofeja: pet naslova prvaka Italije, po četiri talijanska kupa i superkupa, Ligu prvaka, UEFA Cup i Svjetsko klupsko prvenstvo.
(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider