Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedvaju 90 minuta

Doktor Pirlo: Pogledajte čudesni let lopte u golčini iz slobodnjaka

Prve tri nedjeljne utakmice posljednjeg kola Serije A nisu imale poseban rezultatski značaj jer nisu odlučivale ni o čemu. Vrijedi, ipak, istaknuti da je prvak Juventus zaključio sezonu uvjerljivom pobjedom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad Antonija Contea svladala je pred svojim navijačima Cagliari s 3:0, te okončala prvenstvo sa 102 boda i impresivnim učinkom od 33 pobjede, tri remija i samo dva poraza. Podsjetimo, 30. naslov talijanskog prvaka Torinezi su osigurali još prije nekoliko tjedana.

U nedjeljnom je dvoboju Juventus obavio glavninu posla u prvom poluvremenu kada je postigao sva tri pogotka. Već u osmoj minuti se Andrea Pirlo istaknuo još jednim briljantno izvedenim slobodnim udarcem, ovaj put s više od 25 metara. Sedam minuta kasnije prednost je povećao Fernando Llorente iz jedne gužve poslije kornera, a konačnih je 3:0 pet minuta prije kraja prvog poluvremena postavio Claudio Marchisio.

Drugoplasirana Roma pala je na gostovanju kod Genoe (1:0), što i ne čudi budući da je Rudi Garcia izveo prilično šareni sastav. Prvi je put tako i 18-godišnji hrvatski nogometaš Tin Jedvaj igrao od prve do zadnje minute u obrani Vučice, a isto je tako svih 90 minuta kod domaćih odradio Šime Vrsaljko. Jedini je strijelac u 83. minuti bio Ioannis Fetfatzidis.

Catania se od prve lige oprostila pobjedom protiv Atalante (2:1) pred svojim navijačima. Bruno Petković i Dragan Lovrić nisu ulazili u igru za domaće, dok Marka Livaje nije ni bilo u kadru gostiju.

Serie A, 38. kolo:

Catania - Atalanta 2:1 (Lodi 65, Bergessio 90+1 / Kone 80)

Juventus - Cagliari 3:0 (Pirlo 8, Llorente 15, Marchisio 40)

Genoa - Roma 1:0 (Fetfatzidis 83)

Kasnije:

Lazio - Bologna

Napoli - Verona

Chievo - Inter

Parma - Livorno

Milan - Sassuolo

Fiorentina - Torino

Redoslijed: 1. Juventus 102, 2. Roma 85, 3. Napoli 75 (-1), 4. Fiorentina 64 (-1)...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider