Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Polemike se nastavljaju

Dok Englezi 'divljaju', Collina turskom sucu dodijelio visoku ocjenu!

UEFA-in povjerenik za suđenje Pierluigi Collina, svojedobno najbolji sudac svijeta, dodijelio je Cüneytu Çakiru, djelitelju pravde uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Real Madrida, iznimno visoku ocjenu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni "ćelavac" bio je na Old Traffordu i gledao po mnogima finale prije finala Lige prvaka, te je iz prve ruke mogao vidjeti kontroverznu situaciju iz 56. minute kada je turski sudac dodijelio Naniju iz Manchester Uniteda crveni karton zbog neopreznog starta na Alvaru Arbeloi.

Odluka Cüneyta Çakira podigla je veliku prašinu u nogometnom svijetu, no Collina smatra da je sudac pravedno poslao Portugalca pod tuš, te mu je dodijelio ocjenu 8.2! Treba dodati da je turski sudac, prema mišljenjima nekih sudačkih eksperata, imao barem još jedan veliki previd.

Naime, nije dosudio jedanaesterac za Real kod igranja rukom Rafaela u šesnaestercu Manchester Uniteda, dok sumnjiva situacija koja je prethodila autogolu Sergija Ramosa ide na dušu pomoćnom sucu. Doista je teško procijeniti je li Van Persie bio u zaleđu jer kamera ne otkriva trenutak predaje lopte kod posljednjeg pasa, a doslovce se radilo o centimetrima.

Talijan također vjeruje da je Çakir trebao pokazati crveni karton Riju Ferdinandu, koji je nakon susreta došao pred suca i sarkastično mu pljeskao u lice, no sve to ga nije spriječilo da mu podari dosta visoku ocjenu.

Podsjetimo, United je u trenutku isključenja vodio s 1-0, a potom je Real u 12 minuta, preko Luke Modrića i Cristiana Ronalda, preokrenuo rezultat (2-1), te s ukupnih 3-2 prošao u četvrtfinale.

Englezi otvaraju "grupe mržnje" na Facebooku prema Cüneytu Çakiru

Dok Collina misli kako je Cakir sudio više nego dobro, u isto vrijeme "niknule" su nove grupe na društevnoj mreži Facebook, koje "promoviraju" mržnju prema turskom sucu.

Crveni karton Naniju jako je naljutio sve navijače Uniteda, a nekolicina njih otvorila je nove grupe na društvenoj mreži Facebook, u kojima se "veliča" mržnja prema turskom sucu Cüneytu Çakiru.

Jedna od stvorenih grupa nosi naziv "J... se Cüneyt Çakir", a do četvrtka je sakupila čak 3768 "lajkova". Recimo i da jedna od poruka unutar grupe, uz sliku turskog suca, glasi: "Netko mrzi Engleze". (I.M./TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider