Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako je samo pogodio...

Demba Ba presudio Unitedu: Fantastičnim golom Chelsea prošao dalje!

U ponovljenoj utakmici četvrtfinala FA Kupa Chelsea je na Stamford Bridgeu s minimalnih 1:0 svladao Manchester United.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogodak odluke, kojim su se Bluesi plasirali u polufinale, postigao je Demba Ba u 49. minuti.

U gotovo negledljivoj utakmici na Stamford Bridgeu (do prvog pogotka) igrači Rafaela Beniteza bili su spretniji i sretniji. Da utakmica nije imala visoku kvalitetu govori činjenica da je prvi udarac prema bilo čijim vratima upućen u 31. minuti prvog dijela!

Ipak, trenutak inspiracije sjajnog Senegalca u četvrtoj minuti nastavka odlučio je pobjednika. Juan Mata prebacio je obranu Uniteda poslavši loptu na desnu stranu kaznenog prostora, na desetak metara. Ba nije čekao da lopta padne na travnjak, već ju je u padu iz voleja poslao u suprotne rašlje Davida de Gee.


CHE 1-0 MNU by Samu035

Tek se nakon toga utakmica razbuktala, a obje su momčadi do kraja mogle i do pogotka-dva. Najveće su prilike imali Javier Hernandez i Eden Hazard. Napadač Manchestera nije realizirao ubacivanje Dannyja Welbecka s desne strane, kada mu je iz neposredne blizine vratar Bluesa Petr Čech refleksno obranio udarac.

S druge strane Hazard nije iskoristio pogrešku Unitedove obrane kada je izašao sam na vratara, ali je pucao pored lijeve vratnice. U konačnici je pokušaj iz voleja daleko promašio i Robin van Persie, koji je u igru ušao u drugom dijelu utakmice.

Polufinalna utakmica Chelseaja i Manchester Cityja igra se 14. travnja na Wembleyju, a dan ranije na istom će se stadionu u prvom polufinalu susresti Millwall i Wigan.

 

FA Cup, četvrtfinale, ponovljena utakmica:

Chelsea - Manchester United 1:0 (Ba 49), prva utakmica 2:2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider