Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sposobni jesu

Deklasirali Spurse pa ih zahvatila euforija: 'Možemo oboriti Chelseajev rekord'

Ove sezone raspucani Manchester City sposoban je postaviti novi premierligaški rekord prema ukupnom broju postignutih golova unutar jedne sezone, smatra vezni nogometaš "građana" Yaya Toure...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trenutno je taj rekord u vlasništvu Chelseaja koji je sezone 2009/10 pod Carlom Ancelottijem postigao ukupno 103 gola. City je trenutno na učinku od 34 gola nakon samo 12 utakmica, što je 10 golova više od prvih pratitelja Arsenala i Liverpoola.

''Nadam se da možemo oboriti rekord, imamo napadače za to'', rekao je Toure.

''Naša dvojica napadača (Agüero i Negredo) su nevjerojatni. Jako su samopouzdani, a i ne radi se samo o njima dvojici. Jako smo napadački orjentirani i napadači uživaju, čak i Džeko i Jovetić. Cijela je momčad koncentrirana na napad i to je fantastično. Kada pobijedite kao što smo mi pobijedili protiv Tottenhama, to je fantastično. Oni su ozbiljni konkurenti za naslov ove godine.''

Na premierligaškoj ljestvici City zaostaje 6 bodova za vodećim Arsenalom, a boljka su im igre u gostima. Na dosadašnjih šest gostovanja slavili su tek jednom, uz čak 4 poraza.

''Pokušavamo naći balans. Kod kuće smo ubojiti, a u gostima je teže. Ili sudac nije dobar ili nam navijači i protivnici otežavaju stvari, ali sve je to dio nogometa i to je Premierliga. Želimo vratiti premierligaški naslov i moramo početi pobjeđivati u gostima. Menadžer radi na tome da pronađemo pravi balans'', zaključio je Toure. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider