Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zvijezda je rođena

Debi iz snova: Tko je novi junak Old Trafforda?

U noći u kojoj je jedan od klupskih velikana možda odigrao svoju posljednju utakmicu, zasjala je nova zvijezda na Old Traffordu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ryan Giggs odigrao je možda svoju posljednju utakmicu za 'crvene vragove' u slavnoj i dugačkoj karijeri, iako 40-godišnjak još treba službeno potvrditi svoj odlazak. No, bila je to noć u kojoj je Giggs dao priliku mlađim igračima, a sve mu se vratilo u vidu 18-godišnjeg Jamesa Wilsona.

Zvijezda je rođena: Old Trafford u transu, ManUtd dobio spasitelja!

Debitant Wilson se odlično snašao, dva puta upisao u strijelce i postao četvrti najmlađi strijelac 'crvenih vragova' u Premierligi. Nije loše za mladića koji se još nije ni rodio kad je Giggs osvojio svoj prvi naslov s ManUtd-om.

Mladi napadač nije ni slutio kako bi se mogao naći u prvih 11. Donedavno je još igrao za U-21 momčad 'crvenih vragova' i pomogao im da dođu do titule u Premierligi, pobijedivši u finalu velikog rivala Chelsea. Wilson je ove sezone zabio 19 pogodaka i među većim je nadama Manchester Uniteda.

Istaknuo se sjajnim nastupima i u juniorskoj Ligi prvaka (pet golova u šest nastupa), igrao je za mlađe engleske selekcije U-16 i U-18, a debi za Unitedovu U-18 momčad imao je sa samo 15 godina. I tada je zabio u debiju. Wilson je uspio zabiti i pet pogodaka u jednoj utakmici, a žrtva je bio Newcastle.

Prvi put se počeo pojavljivati na naslovnicama ranije ove sezone kada je za U-21 momčad zabio hat-trick protiv Wolvesa. Poslije toga je uslijedila već spomenuta juniorska Liga prvaka i bljesak koji je potvrdio njegov talent.

18-godišnji Wilson je jako cijenjen na Old Traffordu, a mnogi navijači vjeruju kako se radi o najboljem napadaču koji je stigao iz omladinskog pogona u zadnje vrijeme. Redovito igra sa starijim generacijama, što pokazuje koliko je zapravo prirodno nadaren.

Trenutno nosi broj 47 na leđima, a nastavi li ovakvim tempom, ubrzo bi mogao konkurirati za 'devetku' i pravog nasljednika Andya Colea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider