Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi jedu banane

Alves pokrenuo svjetski trend, rasistu doživotna zabrana na stadion!

Danija Alvesa su na utakmici Villarreala i Barcelone domaći navijači gađali bananom, međutim, Brazilac im je odgovorio na duhovit način pojevši bananu.

Tim potezom Alves je započeo svjetski trend u borbi protiv rasizma jer mnogi ljudi koji su vezani uz sport su na društvenim mrežama počeli objavljivati slike na kojima jedu banane.

Među njima su igrači Tottenhama Nacer Chadli i Mousa Dembele, napadač Manchester Cityja Sergio Agüero, brazilska nogometašica Marta, nogometaš Zenita Hulk, djevojka Marija Balotellija Fanny Neguesha, ali i tv voditelji španjolskih i njemačkih tv kuća.

Villarreal je brzo riješio slučaj navijača koji je bacio bananu. Rasist koji je imao godišnju kartu je identificiran i dobio je doživotnu zabranu dolaska na stadion El Madrigal.

"Duboko žalimo zbog toga događaja. Navijač je identificiran zahvaljujući redarima i uz pomoć publike", objavio je klub, ali Alves, koji je i ranije kristizirao razinu rasizma u Španjolskoj, smatra da to nije dosta.

"Da mogu stavio bih fotografiju navijača na internet tako da bude javno osramoćen", izjavio je Alves za brazilski Radio Globo.

"Ovdje postoji rasizam prema strancima. Prodaju zemlju kao da je prvi svijet, ali su u nekim stvarima jako nazadni."

Alves je priznao da nije očekivao da će njegov čin izazvati toliku pozornost.

"Iznenađuje me podrška koju dobijam. Učinio sam to bez puno razmišljanja. Svijet se razvija i mi se moramo razvijati s njime." (VLM / Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider