Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Emotivac

Dani Alves jasno poručio što ga smeta u Barceloni

Desni bek Barcelone i brazilske nogometne reprezentacije Dani Alves izrazio je sumnju u svoju daljnju budućnost u katalonskom klubu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dani Alves je u Barcelonu stigao 2008. iz Seville i otad je osvojio pregršt trofeja, među kojima i četiri naslova španjolskog prvaka, dvije Lige prvaka i dva Svjetska klupska prvenstva. Ali u posljednje su vrijeme, nakon ispadanja od Atletica u četvrtfinalu Lige prvaka i poraza u finalu Kupa kralja od Reala, Brazilca jako zaboljele medijske kritike na račun momčadi, kao i negativna atmosfera zbog nekih poteza čelnika kluba.

''Vrlo je teško dobiti priliku igrati za Barcelonu, a sviđalo se to ljudima ili ne ja sam dio povijesti ovog kluba. Potrebna mi je energija, to je ono što me motivira. Ja sam osjetljiva, emotivna osoba i uvijek sam bio takav. Zaista vjerujem u energiju i živim od energije. Ako počnete stvarati negativnu energiju stvari jednostavno ne teku. Ako se ta energija ne promijeni vjerojatno ću otići jer to čovjeka iscrpljuje. Ako ću ostati ovog ljeta mora doći do promjene energije'', rekao je Alves za RAC1 .

Okrenuo se tada Alves borbi za naslov španjolskog prvaka. U dva preostala kola do kraja sezone katalonski sastav ima priliku osvojiti naslov ukoliko pobijedi Elche u gostima i Atletico Madrid na Camp Nou.

''Ako ne osvojimo naslov ova će sezone biti katastrofa. Dobivamo previše prilika, a ne smijemo dopustiti da nam prilike izmaknu. Vjerujem ovoj momčadi 100% i garantiram da nećemo razočarati.

Podijelio je Alves i svoja razmišljanja vezana uz Neymara i medijsku buru koja se podigla oko njegove odštetne klauzule u visini od 57 milijuna eura.

''Vrlo se čudne stvari događaju ovdje. Real Madrid je želio platiti 100 milijuna eura za Neymara, Barça ga dovede za 57 milijuna i onda ljudi kažu da je to nevjerojatan iznos. Ono što je nevjerojatno je da je došao ovdje kada je imao ponudu od 100 milijuna.''

Brazilac se osvrnuo i na sve veći pritisak na mlade nogometaše.

''Ne može svake godine nastati novi Xavi ili Iniesta. Oni su jedinstveni, a i vrhunac su doseglo tek s 25, 26 godina ako se ne varam.''(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider