Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Briljantni van Persie

Dan koji bi mogao ući u povijest Uniteda: Moyes osvojio prvi trofej!

David Moyes osvojio je svoj prvi trofej na klupi Manchester Uniteda otkako je naslijedio Alexa Fergusona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ogledu Community Shielda, njegova je momčad na Wembleyju pobijedila Wigan 2:0 dvama golovima Robina van Persieja. Manchester United osvojio je svoj rekordni, 20. Community Shield, ogled kojim se službeno otvara nova sezona u engleskom nogometu, a u kojem se sastaju prvak i osvajač FA Cupa iz prošle sezone. Crveni vragovi su osvojili i prvo izdanje ovog natjecanja 1908. godine, a 105 godina kasnije su stigli do 20. titule.

Robin van Persie još jednom je demonstrirao svoju glasu, te je svojim golovima odlučio utakmicu. Prvog je zabio glavom već u šestoj minuti nakon ubacivanja Patricea Evre s lijeve strane, a konačnih 2:0 postavio je u 59. minuti, kada se nakon njegovog udarca lopta malo odbila od Jamesa Percha i završila u mreži Wiganovog vratara Scotta Carsona.

Van Persie je, tako, zabio sedam golova u zadnjih šest utakmica koje je odigrao protiv Wigana.

Wilfried Zaha, debitant u momčadi Manchester Uniteda, vrlo dobro se predstavio u svom novom klubu, ali je zbog ozljede morao napustiti igru u 60. minuti. Zaradio je pljesak Unitedovih navijača, kao i legendarni 39-godišnji Ryan Giggs, koji od ove sezone obnaša dužnost igrača i trenera u stručnom stožeru novog menadžera Davida Moyesa, a ovo mu je bilo 21. pojavljivanje na Wembleyju.

"Čak niti Sir Alex Ferguson ne može se pohvaliti s ovakvim postotkom uspješnosti na klupi Manchester Uniteda kao David Moyes, koji je osvojio sto posto trofeja koje je mogao", našalio se Gary Lineker, aludirajući da je Moyesu ovo bila prva šansa za osvajanje trofeja u novom klubu koju je i ugrabio.

Community Shield:

Wigan – Manchester United 0:2 (Van Persie 6, 59)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider