Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vjeruje samo on

'Čudo se neće dogoditi, ispast će i Barcelona i Real'

Savršena kombinacija njemačke moći i poljske lucidnosti u srijedu je na Westfalenu kreirala jednu od najvećih pobjeda Borussijine povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poker golova čudesnog napadača Roberta Lewandowskog žuto-crne doveo je pred vrata Wembleya.

>> Evo u čemu je tajna blijede Barce: Messi pretrčao smiješno malo

>> Katastrofa Reala: Čudesni Lewandowski im utrpao četiri komada!

>> Krah španjolske armade u dva dana: Borussia 'zgazila' Real njihovim oružjem

"Ovo je bila nevjerojatna utakmica protiv fantastične momčadi. Ali, dobili smo tek prvu utakmicu. Potpuno nam je jasno da ništa nije odlučeno. Morat ćemo dati najbolje od sebe da izdržimo oluju koju možemo očekivati u uzvratu", ističe trener Borussije Jurgen Klopp.

A o uzvratu je nakon susreta govorio i Jose Mourinho. Nakon jednog od najtežih poraza na klupi Kraljevskog kluba, poručio je kako vjeruje u preokret: "Kad sutra pitate moje igrače mogu li preokrenuti utakmicu u uzvratu svi će vam reći da mogu jer će dobiti jasnu poruku od mene. Reći ću im da je u nogometu sve moguće."

Mourinho vjeruje, Jarni i Robert Kovač - ne

U čudesni povratak Španjolaca ne vjeruje bivši igrač Reala Robert Jarni: "U Barceloni teško da se može dogoditi čudo. U Madridu se zaista mora dogoditi neko posebno ludilo, da u prvih 20 minuta Real povede 2:0, iako zaista sumnjam."

Njemačkoj dominaciji nad španjolskim nogometnim ponosom s pravom se divi cijeli sportski svijet.

"Fizička spremnost je uvijek bila tu kod Nijemaca, ali su napredovali u igri i taktici. I to se u utorak i srijedu vidjelo. Oni su godinama napredovali i stvarno su veliki korak napravili. Mislim da su čak prestigli sad i španjolski nogomet", smatra bivši igrač Bayerna Robert Kovač.

Njegov imenjak Jarni na koncu ističe: "Bayern i Borussia su gradili svoje ekipe i već su četiri, pet godina zajedno. Kupovali su igrače baš onakve kakvi im trebaju. Za mene apsolutno nije nikakvo iznenađenje.

Wembley ih očekuje...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider