Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Povijesni preokret

Čudesni podvig Borussije: S dva gola u nadoknadi izborili polufinale!

Borussia Dortmund je pobijedila Malagu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, nakon što je do 90. minute gubila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završilo je 3:2, nakon što u prvom susretu nije bilo pogodaka. U 90. minuti je rezultat bio 2:1 za Malagu i činilo se da apsolutno nitko i ništa više ne može pomoći Borussiji.

>> Galatasaray pobijedio Real i junački se oprostio od Lige prvaka!

No, unutar četiri minute nadoknade Kloppova je momčad postigla dva pogotka i tako došla do prolaza. Marco Reus u 91. i Santana u 93. su bili junaci definitivno povijesne pobjede Borussije koja je odvela Dortmunđane među četiri najbolje momčadi ovogodišnje Lige prvaka.

No, kontroverze će sigurno za sobom ostaviti dva pogotka na ovom ogledu - treći na utakmici (Malagin) i posljednji peti (Borussije). U 93. minuti se činilo da je nekoliko igrača Borussije u zaleđu prilikom izvođenja slobodnog udarca. U nastavku akcije, u gužvi pred Caballerom, najbolje se snašao Santana i nekako ugurao loptu u mrežu za 3:2 i neopisivo slavlje u Dortmundu.

Inače, od samog početka ogleda na travnjaku je viđena slika kakva se i očekivala. Malaga se postavila u obrambenu formaciju i tražila je priliku iz kontri i polukontri, dok je Borussija pokušavala pritiskati suparnika što žešće i češće, te je nabijala ritam utakmici.

No, prije no što je Borussia stvorila prvu pravu šansu gosti su poveli. Sjajno je s 20-ak metara potegao Joaquin u 25. minuti, a prizemna je lopta pronašla put do mreže. Borussia se ipak uspravila do kraja poluvremena, pa je nakon sjajne akcije, u kojoj je najbolji potez bilo igranje petom Reusa i upošljavanje Roberta Lewandowskoga, strijelac za 1:1 bio poljski napadač.

Lewandowski je time došao do osmog pogotka u sezoni u Ligi prvaka, te je time postao najbolji poljski strijelac ikada u Ligi prvaka (Kup prvaka). Ranije je bio izjednačen s Krzysztofom Warzychom.

U drugom se dijelu Malaga više nije toliko branila, pa su vrlo opasno prijetili Joaquin (glavom) i Jeremy Toulalan (iz daljine), ali je oba puta odlično reagirao domaći vratar Weidenfeller. No, daleko je opasnije bilo ono što je domaćin napravio između 70. i 75. minute, a oba je puta fascinantno reagirao Malagin vratar Caballero. Prvo je Reusov udarac skinuo potkoljenicom, pa Götzeov nogom.

I od 82. minute, pa nadalje, je trajalo ludilo: pogodak Eliseu za 2:1 Malage, Reus za 2:2, Santana za 3:2 i slavlje domaćina...

 

Liga prvaka, četvrtfinale (uzvratna utakmica):

Borussia Dortmund - Malaga 3:2 (Lewandowski 40, Reus 90+1, Santana 90+3 / Joaquin 25, Eliseu 82), (prva utakmica 0-0)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider