Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golijada u Moskvi

CSKA preokretom svladao Viktoriju za prva tri boda

U ranije odigranoj utakmici skupine D 2. kola Lige prvaka između CSKA i Viktorije Plzen domaćin je u Moskvi slavio s rezultatom 3-2 i upisao prve bodove u sezoni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na utakmici na kojoj je postignuto pet pogodaka, čak četiri su postignuta na sretan ili bizaran način. Poveli su gosti iz Češke preko Františeka Rajtorala nakon manje od četiri minute igre.

CSKA - Viktoria Plzen 3-2

Rojtoralov je suigrač pucao sa sredine ruba kaznenog prostora, a lopta se od braniča CSKA odbila na desnu stranu, do spomenutog strijelca, koji je samo poslao loptu u "praznu mrežu", s obzirom da je domaći golman Igor Akinfejev izašao dva metra sa svoje gol-crte.

Vodstvo gostiju trajalo je svega 15-ak minuta, kada je Zoran Tošić, ponovno uz dozu sreće, vratio stvari na početak. Nigerijac Ahmed Musa prošao je po lijevoj strani, ubacio u sredini prema Tošiću, čiji udarac blokira jedan od stopera Viktorije, no lopta se od njega neobranjivo odbija u mrežu češke momčadi.

Jedina prava akcija viđena je u 29. minuti utakmice kada je kontranapad moskovske momčadi realizirao Japanac Keisuke Honda. Sjajnom ga je loptom na lijevo proigrao Tošić, a Japanac ju smireno poslao pored nemoćnog Kozačika.

Upravo je potonje spomenuti vratar bio autor zasigurno najbizarnijeg pogotka ovog kola Lige prvaka, ako ne i cijele sezone. U 78. minuti utakmice Radim Reznik je vratio jednu loptu prema Kozačiku i spriječio domaćeg napadača da dođe do nje, no gostujućem je vrataru, u pokušaju da ju primiri, prošla ispod kopačke i završila u mreži!

U prvoj minuti sudačke nadoknade Viktorija je došla do smanjenja rezultata, ponovno nakon bizarnih okolnosti. Ubačenu loptu u kazneni prostor krenuo je izbiti domaći vratar Akinfejev. Međutim, loptu je izbio samo do glave gostujućeg igrača, koji je nehotice "proigrao" Mareka Bakoša za konačnih 3-2.

U nastavku večeri u skupini D sastaju se Manchester City i aktualni europski prvak minhenski Bayern. (TS) 

Liga prvaka, skupina D, 2. kolo:

CSKA - Viktoria Plzen 3-2 (Tošić 19, Honda 29, Reznik 78 / Rajtoral 4, Bakoš 90+1)

Manchester City - Bayern (kasnije)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider