Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sedmi put u povijesti

Copa Libertadores: Paragvajska Olimpia u velikom finalu

Nogometaši paragvajske Olimpije prvi su finalisti Cope Libertadores, južnoameričke inačice Lige prvaka. U polufinalu su sa ukupnih 2-1 bili bolji od kolumbijskog Santa Fea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnom je susretu igranom sinoć u Bogoti Santa Fe pobijedio s minimalnih 1-0 golom Wildera Medine iz 76. minute, ali to im nije bilo dovoljno za prolaz u završnicu budući je Olimpia u prvom susretu slavila s 2-0.

Jedini gol Medina je zabio iz odbijanca, nakon što je prethodno Olimpijin vratar Martin Silva skrenuo slobodni udarac Omara Pereza u vratnicu. I Medinin je pokušaj Silva uspio zaustaviti, ali su sudac Martin Vasquez i njegovi pomoćnici procijenili da je lopta prošla gol-liniju.

Do kraja susreta 48.000 navijača Santa Fea nosilo je svoje ljubimce ka drugom golu, koji bi im donio izjednačenje, a najbliže tomu bili su u 83. minuti kada je Cristian Martinez Borja pogodio vratnicu.

Za Olimpiju je ovo sedmi plasman u finale Cope Libertadores, a ondje će tražiti četvrti naslov nakon 1979., 1990. i 2002. godine. Protivnik će im biti pobjednik ogleda između argentinskih Newell's Old Boysa i brazilskog Atletico Mineira. Podsjećamo, iz prvog susreta Newell's Old Boysi imaju prednost 2-0. (TS) 

Copa Libertadores, polufinale, uzvratna utakmica:

Santa Fe - Olimpia 1-0 (Medina 76), ukupni rezultat 1-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider