Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Biraju članovi, a ne gazde

Članovi Barcelone glasaju: Želite li novi i moderniji Camp Nou?

Stadion Camp Nou, inauguriran 1957., nije više dovoljan za potrebe Barcelone, smatra sadašnja uprava kluba koja se sprema svojim članovima- "sociosima"- ponuditi na glasovanje prijedlog obnove vrijedan 600 milijuna eura kako bi katalonski klub do 2021. godine imao moderan stadion.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema postojećoj dokumentaciji, broj mjesta na Berceloninom stadionu bio bi povećan na 105.000 mjesta sa sadašnjih 99.000, a stadion bi dobio i krov. Rubovi stadiona bi bili premodelirani i "mini Estadi", mali stadion pripojen Campu Nou na kojem se igraju utakmice pričuvne momčadi, trebao bi biti srušen u korist palače sporta sa 10.000 do 12.000 mjesta namijenjene za košarkašku momčad, također jednu od najboljih u Europi.

"Imamo sreću da u centru grada raspolažemo sa 20 hektara terena na kojem imamo puno sportskih objekata koje želimo poboljšati", izjavio je predsjednik Barçe Josep Maria Bartomeu.

"Istaknuli smo potrebu da se poboljšaju dijelovi stadiona, kako bi se poboljšao pristup i kako bismo raspolagali s modernim stadionom, pokrivenim stadionom gdje se "sociosi" ne bi močili kada pada kiša".

Starost sadašnjeg Camp Noua, od kojeg 40 posto strukture nije mijenjano od izgradnje, veliki je nedostatak u usporedbi s Barcinim suparnicima. Za financiranje projekta, Barça računa iskoristiti vlastita sredstva (200 milijuna eura), bankovni kredit (200 milijuna eura) i uzimanje partnera koji bi dao ime stadionu.

"Naša je ideja da Camp Nou ima 'obiteljsko ime', tako bismo pridonijeli financiranju projekta", dodao je Josep Bartomeu.

Oko 164.000 članova kluba, "sociosa", pozvano je na glasovanje 5. travnja kada će se održati referendum o obnovi koja bi mogla trajati od 2017. do 2021.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider