Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vodi ih Vieira

Cityjeve mlade nade u Novigradu: Supertalenti na okupu

Dan je pomno isplaniran. I ne može biti drukčije, kada se radi o momcima od kojih City u budućnosti puno očekuje. To su igrači koji bi uskoro mogli zaigrati i u prvoj momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Kvalitetu imaju, ono što je važno je da sada budemo strpljivi. Moramo ih podučavati, oni još nisu zreli za profesionalni nogomet. Ali kvalitetu imaju i moramo im pomoći da se razviju fizički, mentalno i tehnički i onda im dati priliku da to pokažu. Ali moramo biti strpljivi", svjestan je Patrick Vieira.

Jedan od najboljih zadnjih veznih u posljednjih 10-ak godina trenira klince od kojih City puno očekuje. Mnogi dječaci diljem svijeta sanjaju o tome kako će jednom istrčati u Ligi prvaka. James i Matias blizu su pretvaranja sna u stvarnost. Najesen će igrati u novoutemeljenoj Ligi prvaka za mlade momčadi.

"Igrao sam prvo u Belgiji, za Beerschot i Anderlecht i kada su me zapazili prešao sam u City. Sada sam ovdje već godinu dana i uživam", priznaje Mathias Bossaerts.

Slično razmišlja i James Horsefield: "Treninzi su drugačiji nego kod kuće jer je ovdje jako vruće i puno se znojimo. Svi se moramo naviknuti na vrućinu, ali sve u svemu jako smo zadovoljni."

Šezdesetak igrača i trenera provest će u Novigradu deset dana. Sljedećeg utorka i petka moći će ih se vidjeti i na djelu jer će igrati pripremne utakmice. Kako je jedan od najbogatijih svjetskih klubova od svih svjetskih destinacija izabrao baš Istru?

"Ono što nam je bilo važno su klima, uvjeti za trening i kvaliteta protivnika. Birali smo između brojnih mjesta, a Novigrad je imao najbolju ponudu", rekao je Cityjev čovjek zadužen za organizaciju, Mark Allen, koji iznimno cijeni tehničko umijeće hrvatskih nogometaša.

Tko zna, možda uskoro nekoga od naših talenata vidimo u svijetlo plavom dresu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider